dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Zeenon: Arbor Vitae
Arbor Vitae (Demo) Zeenon
2004
Egen prod.
7/10

Varför en demo?

Lyssna

Sök efter skivan

På pappret som medföljer den här skivan nämns Neurosis, Sepultura och Morbid Angel. Då två av de tre nämnda tillhör mina absoluta favoritgrupper genom tiderna har de onekligen fångat mitt intresse och fantasierna kring hur det kommer att låta har redan börjat skena iväg.

Således blir jag lite konfunderad när det mest är Morbid Angel som gör sig hört. Eller Morbid Angel och Morbid Angel, det är death metal rakt av. Inget ont i det, men det var Neurosis och Sepultura som åsyftades som mina två favoriter.

Zeenon lirar kompetent death metal av amerikanskt snitt. Varierat och kompromisslöst med ömsom mörka growls och då och då hesa skrik. Ibland ger trummisen ett lite osäkert intryck, men annars är det ett klanderfritt genomförande.

Personligen tycker jag Zeenon gör sig bäst när tempot dras ner lite och tunggunget infinner sig. Favoritlåten blir därmed definitivt ”Immunization” där det kryddas med drag av såväl Pantera som Fear Factory, även om alla fyra låtarna på demon är veritabla benknäckare.

Att Zeenon inte har fått kontrakt ännu är mycket märkligt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-06-10 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-24 21:57

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #2679

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig