dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Behemoth: Conjuration
Conjuration (CD) Behemoth
2003
Regain Records/Sound Pollution
6/10

Jag möter döden i Polen… igen

Lyssna

Sök efter skivan

Bara genom att skrapa lite på ytan av den polska dödsmetallscenen hittar man guldkorn. Veteranerna i Vader, spolingarna i Decapitated och nu också Behemoth, som har avtäckt ett knippe plattor hittills.

Behemoth är ett sådant där namn som jag har sett på många ställen, men aldrig brytt sig om att kolla upp. Det får jag lida för nu, måste jag säga, när jag sitter här med deras senaste mini-CD Conjuration och njuter.

Conjuration är ett mellansläpp på nya bolaget Regain Records innehållande en ny låt, två covers och fyra livelåtar. Ett livstecken i väntan på nästa fullängdare. En perfekt introduktion om du frågar mig.

Inledande Conjuration Ov Sleep Daemons är en dödsmetallpärla som minner dels om Vader men som även har tagit mycket av sin inspiration från andra sidan Atlanten. På sina tidigare verk spelade Behemoth enligt uppgift mer black metal-orienterad musik, men den vägen har man tagit av från och spelar nu death metal i mycket höga hastigheter med sataniska/ockulta förtecken. En väg som jag tycker är ett bra val.

De covers vi bjuds på är Nine Inch Nails Wish och Venoms Welcome To Hell. Inte mycket att säga om egentligen, ganska trogna det lilla jag har hört av originalen och ett kul sätt att lyfta fram band och låtar som man själv gillar. Fler grupper borde spela in covers, kanske inte till de ”vanliga” skivorna, men för b-sidor på singlar eller mini-CD:s som den här. Återigen en bra introduktion.

Den riktiga behållningen på skivan är ändå livelåtarna på slutet. Fyra spår får vi ta del av och jag måste säga att det verkligen är stenhårt mangel. Normalläget verkar vara blastbeats som ibland bryts av för lite mer varsamma takter. Ett jävla rens. Christians To The Lions, Decade Ov Therion, Antichristian Phenomenon och Chant For Eskaton 2000 har en energi som smittar av sig som värsta farsoten och jag blir anfådd av att lyssna på dem. Lite småfel finns här och där, men på det stora hela är det bra inspelningar med förvånansvärt bra ljud.

Regain verkar ha gjort ett kap genom att signa Behemoth och i väntan på nästa fullängdare är det väl bara att ge sig på back-katalogen antar jag.

Tomas Lundström

Publicerad: 2003-12-10 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-09 19:00

Kategori: Recension | Recension: #2352

3 kommentarer

är det här samma Behemoth som x-FNM:aren Jim Martin lirade i ett tag? Han odlar pumpor nu för tiden har jag hört.

Bengo Oregistrerad 2003-12-15 19:28
 

vad dum jag är som glömmer halva recensionen på fem sekunder och missar rubriken som svarar på min fråga.

Bengo Oregistrerad 2003-12-15 19:29
 

Satanism ar ren idioti och inte intelligent. Egentligen ar det konstigt att skivor med tveksamma sangtitlar inte ifragasatts mera… tycker jag.

Ultra mangel Oregistrerad 2003-12-17 21:25
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig