dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Donots: Pocketrock
Pocketrock (CD) Donots
2002
Burning Heart Records
7/10

Tysk svängpunk

Lyssna

Sök efter skivan

”Endlich sind die Donots zurück, und mit ihnen der smarte Sonnenschein in der bundesdeutchen Punckrock-Landschaft.”

Så skriver den tyska tidningen Unclesally's om att Donots nu sommaren 2002 släpper sitt tredje album: ”Amplify The Good Times.” Deras första demo kom ut redan 1996, den första fullängdaren kom 1999 genom ”Better Days Not Included” och 2001 kom ”Pocketrock” med hiten ”Whatever Happened to the 80ies”.

På senvintern (februari) släppte Burning Heart Records ”Pocketrock”, då den egentligen bara uppmärksammats i Tyskland (och till viss del i bl.a. Portugal). En välgärning för oss skivköpare i Sverige. Tyvärr kom dock egentligen ingen bry sig om släppet av Tysklands just nu bästa punkband. Punkband och punkband… Donots kan nog snarare kategoriseras som ett band med rötterna i punken men som rör sig mot en melodiös pop/rock med inslag av emo.

Jag är sent ute såklart med min recension, men tycker ändå det kan vara på in plats att lyfta fram något som förhoppningsvis tilltalar och gläder. Särskilt som nu Donots tredje album finns på diskarna. I varje fall i Tyskland.

Donots är en salig blandning av amerikansk collegerock skatepunk och emotionell pop/rock. Med klockrena riff och bergsäker sång av Ingo Knollmann gör Donots melodier som sätter sig och är där satta. Med Fabio Trentini som producent märks släktskapet med Guano Apes och banden till H-Blockx och HIM. Men då och då låter bandet som både Foo Fighters och This Perfect Day (vilket glädjer ett gammalt popsnöre som mig).

Donots har inte levererat någon form av mästerverk. Detta är dock så pass kul att det får mig att vilja röra på benen. Melodierna liksom flyter fram och fångar vem som helst som gillar Millencolin. Det är inte särskilt politiskt, utan snarare lite tokroligt så där och så lite olycklig kärlek på toppen. Detta är ett måste för den som missat den tyska scenen, och Donots är i min mening en bra introduktion till den. Hoppas nu inte att vi behöver vänta ett helt år innan någon tar sitt förnuft till fånga och släpper ”Amplify the Good Times” utanför Tyskland.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2002-07-22 00:00 / Uppdaterad: 2002-07-22 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1546

5 kommentarer

S K I T

finnjävel Oregistrerad 2002-07-22 00:08
 

Jo, verk' ju int' mä än dä

Benjamin Orff Oregistrerad 2002-07-22 03:23
 

Jo, verk' ju int' mä än dä

Benjamin Orff Oregistrerad 2002-07-22 03:23
 

skivan är okej men inte mer än så. ”today” är bästa låten men skivan håller inte alls i längden…blev ganska besviken när jag själv hörde skivan första gången. 6/10 är den möjligtvis värd.

elias. Oregistrerad 2002-07-26 11:13
 

detta är ingen höjdare, fattar inte att Babs en stunden signar guldklimpar (doll) och nästa dynga.

mean bastrd Oregistrerad 2002-08-01 19:19
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig