dagensskiva.com

48 timmar

Recension

X-Press 2: Muzikizum
Muzikizum (CD) X-Press 2
2002
Skint Records/Sony
4/10

Inte så kul

Lazy och Call That Love.

Där har du de två skälen att jag lyssnat mer än en gång på den här skivan.

Du kanske har hört housiga Lazy med gamle Talking Heads-sångaren David Byrne och sett den roliga videon. Du kanske tror att Muzikizum skulle vara fylld av mer Lazy-house. Du kanske tror att det här är en skiva för dig.

Du har fel.

Lätt hypade X-Press 2 bjuder istället på trancetechno. Inte kul alls faktiskt. Några av trance-techno-låtarna är inte så pjåkiga, som Angel, men ingenting man dör av att inte höra två gånger. Och resten är faktiskt mest skräp. I Want You Back med sin är lite kul, men det beror på att Yellos Dieter Meier hoppar in och pratsjunger. Låten i övrigt är rätt trist.

Lazy är riktigt bra house, men den riktigt stora överraskningen är sommarsvängiga Call That Love med Steve Edwards på sång. Så soligt att det behövs solglasögon för att lyssna på den. Om jag skulle välja bara en låt att lyssna på resten av sommaren 2002 skulle det förmodligen bli den.

Att Call That Love inte så lite påminner om Presences svala dansmusik beror inte minst på att Edwards gjorde några fantastiska sånginsatser med sin falsettoröst även där.

Om du gillar trance kan du springa iväg och köpa Muzikizum direkt. Alla andra kan lägga pengarna på något roligare.

Presences All System Gone, förslagsvis.

Ola Andersson

Publicerad: 2002-07-10 00:00 / Uppdaterad: 2007-10-14 02:58

Kategori: Recension | Recension: #1534

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig