dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Michelle Williams: Heart to Yours
Heart to Yours (CD) Michelle Williams
2002
Sony
6/10

”Will not play on PC/MAC”

Lyssna

Sök efter skivan

Jag var bara tvungen. Ursäkta att rubriken handlar om något som inte har med musiken att göra, men detta faktum har i högsta grad påverkat mitt lyssnande av skivan. Eftersom jag är en person som oftast lyssnar på skivor via iTunes har jag inte kunnat lyssna bekvämt och när jag vill. Det är värdelöst. Jag anser att Sony ska omvärdera och byta strategi – snarast.

Så till musiken. Michelle Williams ingår i trion Destiny's Child och hon är en väldigt bra sångerska. Ibland när hon klämmer i får jag bilder av Michael Jackson under ABC och Rockin' Robin-perioden. Och det är väl inte fy skam, hon kan tuta till ordentligt med sin väna stämma.

Men det är oerhört kristet. Lite väl kristet för att jag ska känna mig helt bekväm. Det går utmärkt i en African-American Spiritual som Steal Away to Jesus, långsamma och sugande gospellåten You Care For Me eller de mer luddiga kärleksförklaringarna till någon onämnd som så ofta förekommer inom den svarta musiken. De som lika gärna kan handla om en person som en gudom. Men här handlar faktiskt alla låtar om Jesus och Gud. I oväntat hårda Rock With Me blir det överslag på min Kristen-Rock-mätare när texten lyder:

Jesus is the rock in a weary land
/…/
Everybody rock with me

Ordvitsigt och überkitschigt. Men musiken är skitbra. Och jag lyssnar ändå mest på musiken, så jag kan leva med det. Dessutom upphör jag aldrig att fascineras över hur mycket Jesus hjälper troende människor med. Heja Jesus, säger jag.

Produktionen är fin och trevlig. Förutom de stilar jag redan nämnt är det nutida r'n'b-metalliskt eller kaliforniskt soligt och laidback för det mesta, poppigt och otroligt Janet-influerat i Sun Will Shine Again och i Jill Scotts och Angie Stones fotspår i Heard a Word. Om den mer kommersiella r'n'b-musiken ville följa efter åt det hållet skulle världen bli ett mysigare ställe.

Så finns ju givetvis några andra stjärnor med för att glittra upp kalaset. P. Diddy har ett finger med i bonuslåten Heaven och Mary Mary sjunger i So Glad. Kompisarna Beyoncé Knowles och Kelly Rowland från Destiny's Child hjälper till i ett hårt stajlat gospelmedley och hyllas också ohämmat i tacktexterna. Michelle går dessutom upp i limningen av tacksamhet till Beyoncés föräldrar (drivande bakom Projekt Destiny's Child). Ett härligt bevis på att inte supergruppen är på väg mot splittring?

Annars kan man forma sin egen lilla konspirationsteori: Beyoncé är född till stjärna. Hon bara ska bli stjärna. Och nu när hon nästan är solostjärna, men ändå inte är osams med sina girls, ges de båda chansen att göra karriär innan hon själv tar två stadiga kliv ut på scenen – ensam. Det kan vara så. Men det är ju bara en larvig teori.

Jag gillar verkligen den här skivan, men den skriker inte på min uppmärksamhet. Snyggt, skönt, trevligt och kristet är de fyra kärnorden.

Fifi Ström

Publicerad: 2002-05-31 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-05 22:53

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1486

15 kommentarer

bojkotta sony, sån jävla stil. Man kan köpa en minidisc stereo av dom…sen kan man inte spela av sina skivor på den…vad är poängen? musiken ligger ändå på nätet efter några timmar

gustaf Oregistrerad 2002-05-31 00:07
 

Snyggt, skönt, trevligt och kristet. Hmmm. Det är inget gott betyg åt en skiva i min värld, speciellt inte de fyra orden tillsammans.

Wayne Kramer Oregistrerad 2002-05-31 00:10
 

Lyssnar ni på DSC inte på skivorna i en riktig stereo… det är ju skandal. :(

Karatehunden Oregistrerad 2002-05-31 00:45
 

För kristet?

Det är ju för fan en gospelskiva, vad fan hade du förväntat dig???

Per Oregistrerad 2002-05-31 03:20
 

Och hur ska Sony och dom andra skivbolagen göra då?? Om folk slutade SNO musik så skulle inte detta problem uppstå.

Däremot tycker jag inte heller att varken skivbolag eller artister

ska ha en sån stor ”kaka”

som dom tar heller!

En ond cirkel alltså !!

Tim Oregistrerad 2002-05-31 07:51
 

haha, heja jesus?

em. Oregistrerad 2002-05-31 08:44
 

Karatehunden:

Självklart lyssnar jag på musik i stereon också. Problem uppstår dock när min omgivning inte vill höra samma skiva om och om igen, vilket är fallet när jag ska skriva en recension.

Per:

Ja, jag vet. Men det är ingen konventionell gospelskiva. Det är lika mycket r'n'b och pop. Och eftersom Destiny's Child är den närmaste och mest lukrativa kopplingen till Michelle Williams ligger inte marknadsföringsfokus på Jesus.

Fifi Nylander Oregistrerad 2002-05-31 09:04
 

kommer ni lägga upp någon recension av aerospaces debutalbum?

babylon zoo Oregistrerad 2002-05-31 12:03
 

Ett enda litet streck med en tuschpenna på rätt ställe så kan du lyssna på skivan i vilken dator du vill…

Sony my (_¤_)

Herr Ågren Oregistrerad 2002-05-31 13:21
 

Det är antagligen tidernas mest givna gospeltema…

Oavsett vad man tycker om musikstilen ifråga är det pinsamt med sådan basal okunskap hos en ”rescencent”.

Diede Oregistrerad 2002-05-31 15:40
 

Diede: Du är inte läskunnig va?

sjk Oregistrerad 2002-05-31 16:35
 

Hallå, va fan!

Spela av skivan till kassett/MD och MP3:a/bränn sedan eländet. Krångligt kanske, men en lösning och i alla fall en liten känga i magen på djävulen.

Lustigt förresten att en kristen låter sig duperas av djävulen så där. Fuck liksom.

Johan Oregistrerad 2002-05-31 18:44
 

Tycker att sony/bmg har lyckats bra med sina kopierings-skydd. Tack vare att dom har dessa skydd så har jag låtit bli att köpa fyra skivor den här veckan eftersom min bärbara cd-spelare inte accepterar trasiga skivor. Bra gjort! Nu bränner jag ju skivorna istället, sparar över 600 kronor samt slipper dåligt samvete. Och dom skulle ju bara våga komma och påstå att jag bryter mot lagen.

Mike Oregistrerad 2002-05-31 23:11
 

ja, kopieringskydden hjälper ju inte för att det är fortfarande lika lätt att rippa skivorna till mp3 och sedan lyssna. Förstår inte riktigt vad som är meningen…

Racka Oregistrerad 2002-06-01 14:40
 

ska bara säga att samma lilla klisterlapp finns på paolas skiva också… :/

caroline Oregistrerad 2002-06-08 01:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig