dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Beirut Café vol. 2
Beirut Café vol. 2 (CD) Samling
2002
Goldhead
6/10

Välsmakande restaurangmusik

På Engelbrektsgatan 37 i Stockholm ligger restaurangen Beirut Café som serverar libanesisk mat. En restaurang som fått lika mycket uppmärksamhet för sitt musikval i restaurangen som för maten som serveras där.

Så säger pressmaterialet i alla fall. Jag har aldrig varit där.

Däremot vet jag att de nu satt ihop en andra skiva under eget namn så att man kan låtsas att man är där. Musiken sägs vara ”orientalisk chill-out/lounge med houseinslag”.

En skiva restaurangmusik med ett krystat huvudtema? Oooo. Spännande.

Men döm av min förvåning när jag upptäcker att Beirut Café vol 2 är en riktigt trevlig angelägenhet. Även om det i ärlighetens namn mest är ganska allmänt hållen electronica för söndagsnätter. Fast det är å andra sidan inte det sämsta.

Vito och Luciano Ingrosso (antar att det är DEN Vito) ligger bakom det mesta och har bjudit in lite kompisar för att få ihop allt. Namn som Microman, Stonebridge, Afterlife och Rune Linbaek dyker upp.

Visst finns det spår man gott kunde klarat sig utan under den drygt 70 minuter långa resan. Ibland blir det lite väl mycket tomgång. Men som helhet är det här chill out-musik som inte går vilse i några valiumöverdoserade tråkgränder. Oftast är det stillsam deep house, med jazziga inslag. Musik att lyssna på när alla lampor släckts.

Vem vet. Jag kanske till och med besöker restaurangen efter det här.

Att det sedan är syftet med samlingen kan jag faktiskt leva med.

Ola Andersson

Publicerad: 2002-05-23 00:00 / Uppdaterad: 2007-10-14 02:14

Kategori: Recension | Recension: #1471

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig