dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Club 8: Spring Came, Rain Fell
Spring Came, Rain Fell (CD) Club 8
2002
Labrador/MNW
5/10

Höst har blivit vår

Lyssna

Sök efter skivan

Club 8 befinner sig uppenbarligen i ett kreativt stim. Det är inte utan att man blir lite imponerad av Johan Angergårds och Karolina Komstedts produktionstakt när de nu, sex månader efter självbetitlade Club 8, släpper sin fjärde fullängdare Spring Came, Rain Fell.

Men trots att det bara gått ett halvår har det ändå hänt en hel del musikaliskt. Inga radikala förändringar, kombinationen av lätta maskinella beats, mjuka popmelodier, smeksamma synth- och gitarrslingor och Karolinas beslöjade röst utgör fortfarande grunden men inte i samma utsträckning som tidigare.

Framförallt har de elektroniska inslagen fått mer utrymme och variationen mellan låtarna blivit större. Där Club 8, med ett par undantag gungade fram i en försiktig tillbakalutad stämning spritter det nu mer om musiken. Det innebär inte att duon börjat lira powerpop men Spring Came, Rain Fell är till skillnad från sin föregångare inte lika nedtonad och sammanhållen.

Musiken är målad i grällare färger, spretar åt fler håll och tempot har överlag, med duons mått mätt, drivits upp. Om Club 8 var höst är Spring Came, Rain Fell, vilket titeln också antyder, vår.

Vänligt tassande popbagateller som Spring Came, Rain Fell, Teenage Life och sköna titeln The Girl With the Northern Soul Collection blandas med snabbare popstänkare som The Chance I Deserve och synthpop i Close To Me, en låt som påminner inte så lite om vad Hefner gjorde på Dead Media.

I Friends and Lovers klär Club 8 musiken i dubkostym vilket gör deras i grunden luftiga sound både tätare och mustigare, för att i Karen Song skala av allt och med hjälp av endast en akustisk gitarr, handklapp och Karolinas röst istället närma sig Kings of Convenience trakter. Båda inslag som de gärna får fortsätta utforska framöver.

För även om allt ovanstående och lite till finns inklämt på strax över sympatiska halvtimmen saknar jag något av det som fick mig att gilla Club 8 så mycket. Variation i all ära, det är nog så viktigt, men Spring Came, Rain Fell känns låtmässigt emellanåt lite ofärdig. Det finns många bra ansatser på skivan men ibland känns de mer som utkast än färdiga låtar.

Samtidigt gör kontrasterna i musiken att Spring Came, Rain Fell är intressant även om det är på ett annat sätt än tidigare. Kanske inte det bästa de gjort, men ändå fullt tillräckligt för att inte göra någon som redan gillar Club 8 besviken.

David Drazdil

Publicerad: 2002-04-02 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-01 15:58

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1375

14 kommentarer

Ej att förväxla med S Club 7 antar jag.

martscape Oregistrerad 2002-04-02 10:44
 

Denna skiva är ju helbra, suverän sommarpop som slår det mesta. Varför snålas det med betyget alltid när det är nån bra skiva som recenseras?

Det är tydligen bättre att hylla skitmusik.

Vakna dagensskiva.com eller lägger ned sajten!

Pelle Oregistrerad 2002-04-02 10:51
 

Titelspåret är ett mästerverk så jag säger också vakna. (Dom andra spåren är jävligt bra).

7/10 kanske?

Kalle Oregistrerad 2002-04-02 11:30
 

8/10 hade jag gett till Club 8:s bästa skiva.

Pelle Oregistrerad 2002-04-02 11:34
 

Pelle! Varför startar du inte en egen sida där du bara recenserar ”bra” musik som du kan ge höga betyg. Så slipper du besöka den här sidan som hyllar ”skitmusik”.

Jösses!

Mike Oregistrerad 2002-04-02 11:55
 

Skulle ”Spring Came, Rain Fell” vara en popbagatell.

Popbagatell måste vara den mest intetsägande recensentklyschan som finns.

In med lite nya recensenter istället!

Håller inte med Mike för fem öre. Låt alla ha sin åsikt om saker och ting, den som tar åt sig vet ju innest inne att han har fel, annars hade han inte försökt ursäkta sig.

Kristian Oregistrerad 2002-04-02 13:23
 

Så du, Kristian, menar också att dom ska lägga ner sajten eftersom ”bra skivor” enligt Pelle får låga betyg och ”skitskivor” hyllas.

Innebär det att man låter alla ha sin åsikt om saker och ting?

Eller hur menar du?

Mike Oregistrerad 2002-04-02 13:51
 

Jo Mike, så här ligger det till. Recensioner ska vara så subjektiva som möjligt och givetvis ska de skriva vad de tycker oavsett om det är dålig eller bra musik.

Men det är klar, man behöver ju inte hålla med recensenten om skivan är bra eller dålig.

Tycker ändå att det borde komma in lite nyare recensenter hos dagensskiva.com. Det är väl ingen dum åsikt.

Kristian Oregistrerad 2002-04-02 14:13
 

Jag har då bara bra att säga om den här sajten och om dess skribenter, det är tufft att hålla så hög kvalite på en gratistjänst som ni gör! Keep on rockin!

tholik Oregistrerad 2002-04-02 20:25
 

>>>Kristian

Du kanske vill ha jobb på dagensskiva.com? Skriv och fråga dem vetja, det går säkert bra… *hånskratt*

Adolf Oregistrerad 2002-04-02 21:58
 

>>>Kristian

Recensioner ska INTE vara subjektiva, utan snarare så objektiva som möjligt. Det handlar ju om smak, det finns inget rätt eller fel. En recensents jobb är endast att uttrycka exakt vad han/hon tycker och känner om en skiva.

Jocke Oregistrerad 2002-04-03 09:29
 

Okej, ignorera ovanstående inlägg. Idag vet vi visst inte vad subjektiv och objektiv betyder.

Jocke Oregistrerad 2002-04-03 09:33
 

Sex år va? Inte sex månader, eller hur?! :)

Plupp Oregistrerad 2002-04-04 11:04
 

var tvungen att kolla: samme recensent ger alltså acid house kings 9 och club 8 5? jag visste att jag var i skymningszonen: ta mig hem till 2005!!!

Medlem 2005-07-01 02:14
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig