dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Wolf: Black wings
Black wings (CD) Wolf
2002
No Fashion/House of Kicks/MNW
7/10

Ett tyngre och mer stabilt Wolf

Hårt rockande Wolf från Örebro fortsätter köra på med sin NWOBHM-inspirerade musik på denna uppföljare till uppmärksammade debuten som kom för två år sedan. Hårdrock som låter som engelsk hårdrock från tidigt åttiotal. Iron Maiden är ett band som nästan alltid figurerar i recensioner av Wolf. Judas Priest ett annat.

Och visst är det så att Wolf kör på med sina tvåstämmiga gitarrslingor, ljusa basvandringar och en sjuhelvetes massa pukslag, samt en ride-cymbal som låter fantastisk. Dessutom har Niklas sång utvecklats till en röst många andra skulle vilja ha. Bandet och låter tyngre och mer stabilt.

Wolf kombinerar driv med melodier och lyckas gå i mål med det som andra – jobbigare – band som exempelvis Stratovarius misslyckas med. Wolf låter minst lika bra som de betydligt mer namnkunniga banden gjorde för tjugo år sedan. Genren kanske inte ännu är så trendriktig, men bandet gör sin grej på ett sätt som är omöjligt att motstå.

I am the Devil är rent av en av de bästa köra-fort-som-fan-låtar jag hört.

Det är inte ironi. Det är inte dödligt allvar. Det är bara förbaskat bra.

Sen kan jag inte låta bli att undra hur Örebro lyckas få fram så många tuffa trummisar. Förr hette dom Martin och Bengt och spelade i Motherlode. Nu heter dom Anders, Larzon och Dale, och åker jorden runt med sina band. Imponerande för en lagom stor stad i ett lagom stort land.

Imponerande, som Wolf.

Fredrik Welander

Publicerad: 2002-02-25 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-01 22:37

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1314

6 kommentarer

Var inte denna recension en bonusrecension nyligen?

martin friberg Oregistrerad 2002-02-25 13:58
 

Kalla det för HTML-magi om du vill ;D

Patrik Ekelöf Oregistrerad 2002-02-25 15:03
 

Maiden musik på speed med helloween sång var det på den låt jag hörde, helt ok

hog Oregistrerad 2002-02-28 10:35
 

Ha, ha, ha, ha….vilket skämt….man vrider sig av skratt när man ligger där på golvet o hör detta fiasko…oj, oj, oj…..att inte denna musik stil sprängdes på 80 talet där den hör hemma!!….Pinsamt, ha, ha….pinsamt!!! Ho, ha, ha

Palle Oregistrerad 2002-03-05 12:25
 

en av de bästa skivorna någonsin. den har tyngden, melodierna, känslan, texterna. den har allt!

jeppe k Oregistrerad 2004-01-12 22:16
 

Magisk platta!

Om det inte vore för det usla ljudet så skulle den lätta vara värd en 10:a!

Moby Dickhead Oregistrerad 2011-08-01 14:36
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig