dagensskiva.com

48 timmar

Recension

4 Track Demons: This is holiness
This is holiness (CDEP) 4 Track Demons
2002
All tomorrows recordings/Border
4/10

Inte riktigt in under skinnet

Lyssna

Sök efter skivan

This is Holiness är 4 Track Demons debut. Den är producerad av Peter Dolving. Göteborgstrion består av Jan Risheden (sång och gitarr), Tammy (slagverk) och Kim Lantto (bas).

Jag har lite svårt att närma mig skivan. Jag hittar ingen ingång. Jag har svårt att koncentrera mig på hur de låter, för jag får hela tiden en massa ovidkommande tankar i huvudet. Som vad de låter som och hur det är ställt med den svenska indierocken just nu. Jag tänker på Hüsker Dü i inledningsspåret Holiness. Jag blir inte av med ett spökande The Doors i Rain och Courage. Jag tänker på de här alt-country-influenserna som tycks leta sig in överallt i Oceanside. Jag funderar på när Near egentligen skall komma igång. Den enda gången jag reagerar med hjärtat är när överdubbningen i refrängen till Invocation låter desperat och galen. Och då är det slut och det känns inte som jag missat något.

Det känns som jag borde gilla det här, men det går inte. Det känns för uttänkt, för indierock, för prydligt och för redan gjort. Det känns som det kvittar för dem. De vill vara ett rockband, men de har inte glöden som krävs för att tända mig. Det ryker lite, men det tar sig aldrig. Kanske kan det bli bättre live om de vågar skramla om lite, men jag är inte säker. Skulle lika gärna kunna bli snygga scenkostymer och fräna poser än indierock med andan i halsen och rädsla för döden.

Kal Ström

Publicerad: 2002-02-24 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-01 23:27

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1313

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig