dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Knife: Bird
Bird (singel, 7”) The Knife
2000
Rabid Records / Border
6/10

Elektronisk kniv

Lyssna

Sök efter skivan

I uppehållet av Honey Is Cool ville medlemmarna göra någonting annat. Fredrik spelar in med Rockmonster, Tina med Freddie Wadling, John spelar bas med Kristofer Åströms Hidden Truck. Karin Dreijer bestämde sig för att spela in med ett nytt projekt tillsammans med sin bror Olof Dreijer och resultatet är The Knife.

The Knife är en elektronisk konstellation med Karin på sång och dem bägge bakom tangenter, knappar och spakar. Det är inte dansmusik, men det blippar och bloppar. Modern pop, kanske. Eller synthpop rätt och slätt? Om tankarna drar åt något annat band så är det lite likt Stereo Total i deras mest elektroniska stunder, fast mer melankoliskt. Tunga molltoner lägger mörka skikt över både blipp och blopp så att den lite löjeväckande känslan jag brukar få av synthpop och dylika ting aldrig infinner sig.

Singeln är en dubbel a-sida. Sinsemellan liknar ”Bird” och ”I'm afraid of you” varandra bortsett från att ”Bird” har ett högre tempo. Efter de första genomlyssningarna hade jag till och med svårt att skilja på dem. Efter några till blev jag dock klar över att jag hellre låter sidan med ”I'm afraid of you” ligga kvar. Jag tror faktiskt det är tempot som gör att jag trivs bättre med den.

Till hösten väntas en fullängdare hitta ut ur skivstudion. Det jag framför allt vill se till den är mer variation. Det här håller för en singel, men jag behöver mer för att bli nöjd med en fullängdare.

Kal Ström

Publicerad: 2000-08-23 00:00 / Uppdaterad: 2010-01-29 11:21

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #597

3 kommentarer

Jag gillar låten ”Bird” ,den är helt galen och mycket annorlunda. Man blir glad av den.

Magdalena Oregistrerad 2003-02-14 18:47
 

Afraid of you är ovanligt harmonisk för att komma från the knife… lite trip-hop aktig på det viset, det liksom bara maler på. Love it.

Måns Oregistrerad 2010-01-30 10:13
 

Två tummar upp från Karlaplan!!

Gillar även fågel maskerna??

Journal of European Public Policy Oregistrerad 2010-01-30 23:22
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig