dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Overkill: COverkill
COverkill (CD) Overkill
1999
Steamhammer/SPV/Border
0/10

Horribel låtslakt

Lyssna

Sök efter skivan

Att jag slutligen skulle få en sådan här skiva att recensera har länge känts oundvikligt. Ohörd spydde jag galla över Helloweens nya ”Metal Jukebox” innehållande allsköns covers på artister man helst skulle glömma, eller som man hellre lyssnar på i original. Kanske orättvist mot de gamla idolerna Helloween, men det får de ta. Som tur var slapp jag recensera den. Jag tycker nämligen att det inte finns något som talar för coverskivor. I alla fall inte av band som passerat sin färskhetsstämpel för åratal sedan. Jag kved exemepelvis ljudligt då Metallica släppte nya covers på skiva, räckte det verkligen inte med ”Garage Days Re-Revisted?” Men OK. Jag skall villigt erkänna att jag är väldigt förtjust i tex. ”Doggone you Bad-Luck Soul” med The Hellacopters så helt anti är jag inte.

Men Overkills ”COverkill” existerar i en helt annan bollpark. Bandet har valt att spela in covers på band som Motorhead, Judas Priest, Deep Purple, Manowar, Ramones, Dead Boys, Sex Pistols, Jethro Tull och Black Sabbath (som här har fått hela tre låtar slaktade). Att de valt just dessa band är inte så svårt att gissa. Det rör sig troligen av någon form av tribute till de band de tycker om och beundrar. Om det nu var så de tänkte, så måste jag säga att det är helt fel. Blommor, choklad, godishjärtan, julkort eller till och med en förkylning hade varit bättre.

Den enda orsaken till att jag överhuvud tagit mig tid att lyssna mig igenom HELA den här skivan är att det vi sysslar med här på dagensskiva.com är konsumentupplysning, och detta betyder att vi inte bara kan skriva om det vi tycker om utan att vi även måste varna för eventuella skräpsläpp. Därför förmedlar jag härmed domen över ”COverkill”; köper du den här skivan så ansvarar inte jag för eventuella brustna blodkärl i hjärnan till följd av avlyssning (risken är överhängande!).

Det enda positiva med den här skivan är att jag inte känner igen så många låtar. Jag vet inte om det beror på Overkills versioner, eller om det beror på okunskap. Men det kvittar. Redan vid låt fyra – Black Sabbaths ”Changes” – är jag redo att hoppa från balkongen. Det enda som hindrar mig är lång träning och stor självdisciplin. Lyd mitt råd, utsätt dig inte för samma trauman som jag. Lova.

Mikael Nordlander

Publicerad: 1999-10-31 00:00 / Uppdaterad: 1999-10-31 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #263

2 kommentarer

0a

Kallb Oregistrerad 2003-08-08 17:18
 

låter bra, måste kollas upp

mr rövhål Oregistrerad 2003-11-01 16:20
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig