dagensskiva.com

48 timmar

Recension

All Systems Go: All Systems Go
All Systems Go (CD) All Systems Go
1999
Bad Taste Records
5/10

Punksoppa

Lyssna

Sök efter skivan

OK ett band ihopplockat av lite gamla powerband och popcoreband. John Kastner, Frank Daly och Mark Arnold är alla så där lagom nördkända för folk i branschen. Jag känner knappt till de band de spelat i. Jag drog nämligen mig själv åt den hardcore som Epitaph gav ut, med namn som Pennywise och Bad Religion längst fram i skivbacken.

Genom att jag inte har mina rötter i band som The Doughboys och Big Drill Car så har jag inga förutfattade meningar vid lyssnandet. Skivan är ingen klassiker, men det är ändå en skön blandning av mer klassisk hårdrock, powerpop och hardcore à la Pennywise.

”All Systems Go” är en klart trallvänlig skiva, men lite för långsam för att bli så där riktigt charmerande. Låtarna låter alla rätt lika, och i ”Nothing at all” låter de precis som Green Day (dock inte negativt, utan snarare positivt).

På det hela taget kan jag dock ana att denna skiva är soppa kokad på många olika ingredienser. Några kommer bli besvikna för att de försöker låta som ditt, andra för att de försöker låta som datt. Men för mig som inte känner all historia i fallet blir det på det hela en lagom trevlig och lallande stund vid cd:n.

Men kan band som Green Day och Offspring (tråkigt nog på Epitaph) slå kan man ju undra varför inte All Systems Go inte gör det. De som inte hört det innan borde tycka detta är riktigt bra, det är i varje fall inte sämre än de låtar Offspring släpper nu för tiden.

Peter Dahlgren

Publicerad: 1999-08-31 00:00 / Uppdaterad: 1999-08-31 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #202

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig