dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Teddybears Sthlm: Ahead of My Time
Ahead of My Time (CDS) Teddybears Sthlm
1999
MNV
7/10

Kompisar från förr

Lyssna

Sök efter skivan

Teddybears Sthlm är ett band man antingen älskar eller hatar. Ignoranta människor brukar säga att det bara är Stockholmare som älskar dem, och om det nu skulle vara så är jag undantaget som bekräftar regeln, då jag inte är Stockholmare.

Rykten har florerat om nytt material i åratal, och historierna om varför det inte kommit har bara blivit allt märkligare. Troligast är väl att sidoprojekt, videoproduktioner och lathet är tungt vägande skäl. Man blir gråhårig bara genom att fundera på alla syltburkar som dessa gossar haft sina fingrar i. Det bör väl i alla fall nämnas att bröderna Åhlund har varit upptagna med Caesars Palace under en tid.

Nu har Teddybears Sthlm i alla fall lyckats släppa en ny singel innehållande en låt i tre versioner. Personligen tycker jag att de kunde ha skippat de två remixarna, men det är väl en smaksak. Om mer material spelats in har jag inte fått några uppgifter om, så hoppas inte på för mycket. Gläds i stället åt att ni nu har chansen att få köpa den här årets troligtvis största sommarhit.

För nästan exakt ett år sedan såg jag Teddybears Sthlms sista spelning i Hultsfred, och de spelade då en del halvfärdiga instrumentala, suggestiva dub-reggaelåtar med enformiga basgångar. Materialet var bra, men det var som sagt inte färdigt. Jag vet inte om ”Ahead of My Time” är en av dessa låtar, men den är av samma skola. Till detta nya material har man kallat in en av Sveriges charmigaste raggasnubbar för att sköta micken. Vokalisten ifråga är Daddy Boastin, känd eller okänd som medverkande på plattor från Swing-a-Ling och Latin Kings. Daddys sång tillsammans med det monotona arrangemanget gör att låten svänger något hysteriskt.

Det är inte utan en tår i ögat som jag i och med ”Ahead of My Time” förstår att mina gamla favoriter Teddybears Sthlm inte tänker försöka toppa 1992 års ”You Are Teddybears Sthlm”. Men så fort The Swedish Tiger börjar yla är allt förlåtet, småschizofrena ”I Can't Believe It's Teddybears Sthlm” kommer i en ny dager, och jag kan inte annat än falla på knä och välkommna det nya Teddybears Sthlm med öppna armar.

Mikael Nordlander

Publicerad: 1999-06-01 00:00 / Uppdaterad: 1999-06-01 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #134

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig