dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Peepshows: Right About Now
Right About Now (CDEP) The Peepshows
1999
Sidekicks Records
8/10

För svultna rockare

Lyssna

Sök efter skivan

Så var det då dags för Örebrobandet The Peepshows att få chansen. Efter tre år som band, tre egna 7:or, två splitditon och medverkan på två samlingar, har Sidekicks Records haft den goda smaken att kontraktera kvartetten.

Jag blev tämligen förvånad över hur mycket annorlunda bandet låter på ”Right About Now”, jämfört med det jag hört tidigare. The Peepshows har här valt att spela punkig rock n roll modell 90-tal, i stället för stökig och skitig garagerock. Jag vet inte hur svårt valet var för bandet, men jag kan inte annat än att glädjas över att The Peepshows har växt och utvecklats som band. De spelar numer i en helt ny division.

På ”Right About Now” kan man höra de influenser man vill tror jag. Det The Peepshows gör är inte på något sätt originellt, det är bara förbannat bra. Bandet har säkerligen lyssnat på massor av rock och punk från 50-tal och framåt, samt en hel del 70-tals hårdrock. De kanske till och med har lyssnat på (gamla) Foghat. Några svenska band som det känns att gossarna har lyssnat på är: The Nomads, Union Carbide Productions, Sator och The Hellacopters.

Sången på skivan är överlag precis vad jag vill ha, och de allsångs- och körpartier som erbjuds är för mig skivans största behållning. Texterna däremot är kanske inte alltid de bästa, och de utgör The Peepshows enda riktiga minus. De är något enkelspåriga och vissa dagar hänger jag upp mig på textrader som känns som tvivelaktiga svengelska formuleringar. Andra dagar känns dock samma texter väldigt befriande.

”Right About Now” innehåller sju låtar, varav en är en cover på Motherfucker 666 låt ”I Don't Wanna”. Jag har inte hört orginalet, så jag kan inte bedöma hur väl The Peepshows klarar av den, men de sex orginalalstren håller alla måttet. Att skivan inte är så lång blir jag bara glad över. Detta format måste vara det ultimata för den här typen av musik, det ges inget utrymme för halvbra låtar, och man hinner aldrig tröttna.

För svultna rockare ordinerar jag tre intag om dagen av låten ”Million Dollar Legs”, till brunch, middag och nattmacka. Öka dosen vid behov.

Mikael Nordlander

Publicerad: 1999-05-28 00:00 / Uppdaterad: 1999-05-28 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #131

3 kommentarer

Fy fan vad bra RIGHT ABOUT NOW ÄR !!!!

Acke nylander Oregistrerad 2001-01-28 01:42
 

Om inte ”today we kill, tomorrow we die” är peepshows bästa så är den här det!!! tveklöst!

jacob drummers Oregistrerad 2003-11-24 21:46
 

nej.. fan jag är inte så säker längre, Refuge for degenerates är kanske bäst… vem vet? Jag vet bara att jkag tycker att mondo delux är sämst… lite seg skiva den… men peepshows har hur som helst en säker plats i mitt hjärta (skivsamling)

jacob drummers Oregistrerad 2004-01-05 17:33
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig