dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Voice of a Generation: Obligations to the Odd
Obligations to the Odd (CD) Voice of a Generation
1999
Sidekicks Records
6/10

Ösig sing-a-long punk

Lyssna

Sök efter skivan

Voice of a Generation är rakt igenom en hyllning till rockens och punkens historia. Allt från namn och attityd till låttitlar doftar retro. Och det är helt ok så länge det inte doftar unket. ”Obligations to the Odd” är Voice of a Generations andra fullängdare och doftar inte på något sätt unket. Vissa hävdar att allt är ok att återanvända när tillräckligt med tid har passerat, det tror jag att även Voice of a Generation kan skriva under på. Som med många andra kulturuttryck på 90-talet påminns man här om att detta är något jag hört/sett tidigare. Frågan är bara om det spelar någon roll?

Något som stör mig är att efter exakt halva plattan (7 låtar) är mitt humör på topp och jag springer omkring med näven i luften och sjunger och mumlar som den värsta pub-britt, men när plattan rullar över till sin andra halva känns det inte lika roligt längre. Det känns som att de riktigt bra idéerna tog slut. Skivan går från att vara riktigt intressant till att bara vara bra. Jag börjar få en känsla av att a-sidan skulle spelas bra mycket oftare än b-sidan om jag hade plattan på vinyl.

Mikael Nordlander

Publicerad: 1999-05-13 00:00 / Uppdaterad: 1999-05-13 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #119

4 kommentarer

FÖRST!!!

Medlem 2004-08-18 15:46
 

ANDRA!

Medlem 2007-05-19 00:03
 

[...] den första styrkan samlad. 13 maj kl 12:00 lanserades den allra första versionen av sajten med en recension av Voice of a Generations Obligations to the Odd. För att det inte skulle kännas alldeles ödsligt hade vi lagt omkring 40 recensioner i [...]

Året var 1999 | dagensskiva.com Oregistrerad 2009-03-07 00:01
 

[...] fyller 10 år. Just idag för tio år sedan publicerades den allra första recensionen, Obligations to the Odd av Voice of a Generation. Redaktionen har ändrat form under åren men för att ta tempen på recensenterna ställer vi dem [...]

Ett decennium senare | dagensskiva.com Oregistrerad 2009-05-13 00:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig