dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Krom: This
This (CD) Krom
1999
Primal Music
7/10

Lovande debut

Debuten ”This” bjuder på en samling låtar där maskiner och instrument av ”kött och blod”, samverkar i en mycket väl fungerande helhet. Precis som skivbolagskollegorna Baxter (vars Carl-Michael Herlöfsson har producerat), undviker de framgångsrikt att musiken blir kall och steril, tack vare starka melodier och en levande produktion. Till sin hjälp har de Fläskkvartetten som medverkar på fem av skivans spår.

Krom är en duo beståendes av Johan Lejdemyr och Sofia Allard. De skriver musiken tillsammans och Sofia står för texterna. Musikaliskt rör de sig i samma trakter som tidigare nämnda Baxter, Portishead och Everything but the Girl.

”This” utgör en slags helhet, där man sveps med in ett ljudlandskap och en stämning, redan i introt till den inledande ”Connection”. Det är vackert och vemodigt och sången kryper in under skinnet. Det här är musik som bör avnjutas i hörlurar i lugn och ro. Då kommer låtarna och den rika ljudbilden till sin rätt.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 1999-02-13 00:00 / Uppdaterad: 2008-05-22 21:55

Kategori: Dagens skiva, Lördag, Recension | Recension: #75

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig