dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Within Reach: Fall From Grace
Fall From Grace (cd) Within Reach
2000
Bad Taste Records
7/10

Ett fall och en lösning…

Lyssna

Sök efter skivan

Ångestfylld och arg hardcore hamnar sällan på listorna eller får någon direkt uppmärksamhet från mainstreamkulturen. Det finns undantag men de är få. Refused fick en hel del uppmärksamhet, och även Blindside har fått ett par minuter i rampljuset. Men sedan är det stopp. Jag kommer i alla fall inte på några andra som fått en chans under de senaste fem åren. Så om du inte hört talas om Arbogsönerna Within Reach ska du inte skämmas.

Jag stiftade bekantskap med Within Reach på hardcoresamlingen ”Still Screaming” och avfärdade dem något slarvigt som ett band som enligt Abhinandamodell försökt anamma mer rockinfluenser i sin hardcore.

Efter det att jag lyssnat en del på ”Fall From Grace” var jag tvungen att bita mig lite i tungan. Within Reach gör visserligen inget direkt eget, det låter argt och USA, men de utmärker sig genom sin variation samt sin förmåga att göra bra låtar. De spöar helt klart en hel hög band på genrebetonande etiketter som Revelation. Rocken finns där fortfarande, men nu har man lyckats anamma den på ett bättre sätt. Som referens känns Entombed inte helt främmande. Kanske i symbios med Biohazard. Men Within Reach har inte nöjt sig med den typen av rock. Jag tycker även att man kan urskilja lite melodiösare tongångar och det är nog den lyckade blandningen av influenser som jag fastnat för.

Det enda jag skulle vilja klaga lite på är sången. Ena stunden är den riktigt grov och skränigt bra, om än kanske något lågt mixad, för att andra stunden vara entonigt kraxande i de högre registren. Jag vet inte om det beror på att man är två som sjunger eller inte. Men det här lilla problemet skulle gå att fixa.

Mikael Nordlander

Publicerad: 2000-06-29 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-12 11:17

Kategori: Recension | Recension: #542

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig