dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Blindside: A Thought Crushed My Mind
A Thought Crushed My Mind (cd) Blindside
1999
Dayglo Records
7/10

Mer ljus på…

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Jag vet inte vad Blindside kallar sin core; hard, noise eller emo. Kanske kallar de inte sin musik för core över huvud taget, men jag skulle nog använda alla termerna på en gång och fylla på med en del till. För det tycker jag musiken på ”A Thought Crushed My Mind” kräver. För att förenkla det hela rejält skulle man kunna säga att skivan låter som en korsning mellan Fireside och Refused.

Men trots att skivan känns som en lyckad syntes av två av mina svenska favoritband kan jag inte annat än bli lite frustrerad. Visst jag mår utmärkt av musiken; jag blir alldeles exalterad och stirrig, måste lovorda riff och låtdelar samtidigt som jag prisar sånginsatserna som får mig att bli glad i hela kroppen, men jag hör inte riktigt låtarna. Tyvärr.

Kanske behöver skivan mer tid, men än så länge slutar det alltid med att jag inte har någon koll på vilken låt som innehöll vad. Dock finns ett undantag. Låten ”Nära” kommer jag nog alltid att hoppa över. Att blanda språk kommer bara Mano Negra undan med.

Mikael Nordlander

Publicerad: 2000-06-29 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-12 11:20

Kategori: Recension | Recension: #542

3 kommentarer

den här skivan är riktigt tokbra, oavsett världsåskådning, men det de släppt sen är bara skit… antagligen för att de signade på POD:s bolag.

Bengo_ Oregistrerad 2004-09-24 13:17
 

Äntligen! Bra kristen musik av en svensk grupp, väntar vara på P.O.D. nya.

Joey Oregistrerad 2001-12-27 23:56
 

Vänta på P.O.D ??

Hihihihhihiihihihii.

Du är en misslyckad människa!

kolo Oregistrerad 2003-01-12 23:37
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig