dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kristofer Åström: From Eagle to Sparrow
From Eagle to Sparrow (album, cd) Kristofer Åström
2012
Startracks
6/10

Bara sådär

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Med åtta fullängdare i bagaget är Åström en institution på den svenska låtskrivarmyllan. Ständigt på väg framåt fast besluten att inte fastna i gamla hjulspår, fast bara med knappt kännbara grepp. Det är också däri i en del av storheten hos honom ligger.

Varje skiva andas nydanande men bara till den grad som behövs för albumet i fråga. På From Eagle to Sparrow är det en enkel tillbakagång till hur det lät på, säg, 2001 års Leaving Songs, en skiva där det akustiska och nära soundet fick ta plats.

Så också här alltså. Det är sånger med hjärtat på kavajslaget och innerligt så det förslår. Och tyvärr lite för slätstruket för att mitt intresse ska bibehållas fullt ut. Det är i Tall and Strong, där trummorna får ta plats, som skivan bästa spår återfinns. Det är i öppningsspåret For You man återigen påminns om att Kristofer Åström är en av Sveriges bästa och mest angelägna låtskrivare.

Det är tyvärr inte en skiva som håller hela vägen. Det finns transportsträckor och låtar på tomgång. Och det är något som inte funnits på Åströms skivor innan. Trist konstaterande.

Publicerad: 2012-03-18 00:00 / Uppdaterad: 2012-03-17 19:30

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6293

2 kommentarer

Varför anses Kiss vara större än Whitney? En spesse tack!

JOEPP Oregistrerad 2012-03-18 11:38
 

Bra recension, jag håller med om betyget! Helt okej skiva men är inte ens i närheten av att vara lika bra som northern blues. Jag skrev själv om skivan här: http://waywardbuses.wordpress.com/2012/03/19/kristofer-astrom-from-eagle-to-sparrow/

Jonatan Oregistrerad 2012-03-20 10:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig