dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Howler: America Give Up
America Give Up (album, cd) Howler
2012
Rough Trade
7/10

Smittande ungdomlig entusiasm

Howler är ett nästan underårigt band från Minnesota som spelar rock. America Give Up är deras första album. En kort historia, komplett med mycket fuzz och en entonig too-cool-for-you-framtoning som minner om många andra amerikanska rockband, men som i press oftast hänvisats till Julian Casablancas och kompani, och deras respektive första album. Det är mycket möjligt att de båda banden har en del gemensamt, men minst lika många skillnader. Där Casablancas alltid kunnat odla en skiter i allt-attityd utan att verkligen behöva oroa sig för något (funkar inte den här rockgrejen så finns det alltid något annat), så är Howlers Jordan Gatesmith mer angelägen, inte riktigt lika dödligt hipp och ganska mycket roligare.

Skivan inleds med Beach Sluts, en uppspeedad glädjehistoria som gör det svårt att inte ta sig an America Give Up från en positiv vinkel. Ibland gräver Howler ned sig långt bakom den amerikanska punkrocken och väver istället in små, små rootsblänkare, rockabilly och en och annan soulblinkning, gärna dränkt i distorsion, men alltid med vad som tycks som en uppriktig entusiasm. Singeln Back of Your Neck må vara det mest uppenbara hitvalet, men det finns en hel del att bjuda på även bakom den.

Oavsett hur sant det slutligen må vara att Rough Trade flög över till USA för att övertala bandet att signa kontrakt efter att ha hört en demo, så kan man inte förneka att de är något på spåren. Kanske inget världsomvälvande, men hypen känns faktiskt ganska välförtjänt. Var har jag nu mina Converse?

Martina Nordman

Publicerad: 2012-01-30 00:00 / Uppdaterad: 2012-01-29 11:54

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6246

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig