dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Anthony Hamilton: Back to Love (Deluxe Version)
Back to Love (Deluxe Version) (album, Spotify) Anthony Hamilton
2011
RCA Records/Sony Music Entertainment
8/10

Jag höjer mina händer i ett halleluja!

Anthony Hamiltons röst har så många lager av känslor som träffar min själ precis mitt i prick. Den har ett djup och en närvaro som inte går att stå emot. Sydlig soul djupt rotad i spänningen mellan gospeln och bluesen. En röst som för en evig kamp mellan gott och ont, mellan hopp och förtvivlan.

När Anthony Hamilton går från de djupaste och trasigaste djupen till klaraste falsett i bitterljuva Broken Man läker han sår i trasiga hjärtan. Det är jag säker på.

Att han på Back to Love i de flesta fall hittat tillbaka till den vibb där hans röst alltid passat bäst är en lättnad. Det är lite mindre polerat än sist. Lite dammigare. Anthony Hamilton gör sig som bäst i det soulvarma, rikt orkestrerade musikaliska landskapet där tiden släpar sig fram och det gula ljuset sticker i ögonen. Jag älskar flöjterna, stråkarna och det stora pianot. Den mjuka basen, de vingliga trummorna och den stundtals närvarande orgeln.

Ni kan kalla det mysig vuxensoul om ni vill. Det är kanske just vad det är. Nu har jag nått fullvuxen ålder för länge sedan och trivs alldeles utmärkt med både det och att vara i Hamiltons sällskap.

Om du inte känner låtar som titelspåret Back to Love, första singeln Woo, knäckande starka Mad eller orgel- och stråkdrypande Bill Withers-minnande bluesen Life Has a Way – tja, då lyssnar vi helt enkelt inte på musik på samma vis.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2012-01-18 00:00 / Uppdaterad: 2012-01-17 20:46

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6232

4 kommentarer

En väldigt bra skiva. What Patrik said. Håller med.

Ola Andersson Redaktionen 2012-01-18 09:35
 

Jag har inte lyssnat på hamilton sedan ain’t nobody worryin men blev sugen nu! Ska ge nya skivan en lyssning!
http://soundcloud.com/the-wayward-buses

Jonatan Oregistrerad 2012-01-18 12:51
 

Nej.. då gör vi nog inte det. Jag är ett stort Anthony-fan, såg fram emot skivan enormt mycket, men måste säga att jag är ganska besviken. Några låtar håller sedvanlig Anthony-klass, men några är tyvärr bara trött RnB/pop. Tvärtemot dig tycker jag att han tappar sin fullkomligt unika djupa soul på den här skivan och blir för mycket mainstream RnB/pop. Det hörs att Babyface varit med på ett hörn om jag säger så. Visst är några av dessa låtar bra, men inget ingen annan kan göra lika bra. Anthony är så mycket bättre och så mycket mer än detta.

JB Oregistrerad 2012-01-18 19:29
 

Håller med JB.Hamilton kan så mycket mer.Besviken på skivan.

Andreas Oregistrerad 2012-01-22 16:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig