dagensskiva.com

48 timmar

Recension

of Montreal: Wintered Debts
Wintered Debts (låt, ström) of Montreal
2011
Polyvinyl Records
6/10

Ett album i en låt

Helt plötsligt har det gått nästan fem år sedan Hissing Fauna, Are You The Destroyer?. Under tiden sedan dess har jag nästan konsekvent undvikit of Montreal. Dels blev det lite för mycket där ett tag och dels så var uppföljaren Skeletal Lamping rent bedrövlig. Så försvann de ur medvetandet och om False Priest från förra året vet jag ingenting.

Den sjunde februari nästa år är de tillbaka med albumet Paralytic Stalks och därifrån finns Wintered Debts. Av någon anledning känner jag mig lockad att börja lyssna på dem igen.

En of Montreal-låt rymmer ett helt album. Jag förutsätter att albumet Paralytic Stalks inte kommer att bjuda på mer variation än Wintered Debts. För det går inte. Är albumet mer maxat än den variation som ryms i Wintered Debts så har de ett problem. Men på Wintered Debts blir det mest charmigt.

Det börjar försiktigt och man vet ju att det kommer dans. Det plockas och skevas och fylls på. The Beatles-körer trillar ner i en rent Weezererk vers. of Montreal ligger ruggigt nära collegerocken, samtidigt som de såklart är alldeles för pretentiösa för det. De tar en sväng kring Sufjan Stevens stråkar och avslutar efter sju och en halv minut i rent kyrklig stämning passande en juldag.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-12-25 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-23 14:07

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6209

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig