dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Little Gang: Half of Everything
Half of Everything (album, cd) Little Gang
2011
Control Freak Kitten/Cosmos
6/10

Lite godmodigt på eftermiddagen

Lyssna

Sök efter skivan

Man kan tänka sig att namnet är väl betänkt. Little Gang är en samling musiker verksamma på många håll, och gästar gör ännu fler bekanta och obekanta. Ändå smälter Half of Everything tämtligen väl samman, i motsats till vad man kunnat ana. Det hålls kort, mörktonat och relativt lågmält.

Det bör också konstateras att det som Little Gang producerar lämpar sig väl för årstiden. När januari lurar runt hörnet är lusten att lyssna på något murrigt, soniskt värmande ibland närmast överväldigande. Under Jacob Snavelys fana skapar Little Gang vid tillfällen detaljer som pockar på uppmärksamhet, som i den inledande By the Way och Fire. När de plockar ned disten och det naiva skramlandet och koncentrerar sig på ett hemlighetsfullt, smått hotfullt folksound. Då förflyttas hela scenen, hela idén.

Dock så håller de sig till största delen till ganska jovialiska toner. Några behagliga körer, midtempo, ganska småtrevligt men inte speciellt utmanande (min lurande januarimånad skriker dock efter lite mer bett). Egentligen har Half of Everything en ganska perfekt titel – lite som småkakor; lite här och lite där. Men aldrig riktigt slående.

Martina Nordman

Publicerad: 2011-12-21 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-20 22:16

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6205

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig