dagensskiva.com

48 timmar

Text

17 december: KRIGET!

kriget_press1

Det är hardcorejazz utan improvisation eller solon som sticker iväg från deras utlagda strategi. Trummorna har huvudrollen och den hårt distade saxofonen sjunger melodislingorna. De maler ner lyssnarens motstånd och driver mig snabbt mot muren där jag måste ge upp och älska Kriget.

Kal Ström gillar, enligt ovan, KRIGET. Det gör Andres Lokko också. Han beskrev bandets sound som ett sound av djur som knullar – på ett bra sätt.
Trummisen Per Nordmark svarar på frågor om året som har varit och året som komma skall.

Vilket är årets album?
Krigets skiva Submission är årets bästa. Bästa låtarna, bästa ljudet, bästa bandet, trevligaste bandet.

Vad kommer du minnas av musikåret 2011?
Chrille Roth åkte över hela världen för att lägga bas på Submission, kan tyckas onödigt, men det var det inte. Tänk så bra det blev! I övrigt finns det inte mycket värt att minnas, jag köpte en säng. Musikmässigt kom det en massa bra o en massa skit, inget mer med det.

Vad ser du/ni fram emot 2012?
Kriget kommer gå in i sin tredje metamorfos, det ser jag fram emot, vi har ett grymt samarbete som kommer att förändra hela den svenska musikscenen. Inte bara jag kommer att se fram emot detta utan även alla ni andra. Generositet har alltid varit min grej. I övrigt ser jag fram emot Supers fullängdare.

Publicerad: 2011-12-17 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-04 15:00

Kategori: Julkalendern 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig