dagensskiva.com

48 timmar

Recension

EL-SD: Repeating Patterns
Repeating Patterns (album, 7”) EL-SD
2011
Atlas Rec
8/10

Starkt

Att svensk indierock skulle vara på någon slags upphällning är en myt. Den frodas och är i allra högsta grad levande. Bara i år har vi fått knivskarpa bidrag från Scraps of Tape, Tennis Bafra, som för övrigt släpper debutalbumet på nyårsafton, och Traktor. Nu är det dags för EL-SD att göra väsen från sig.

Bandet som vill profilera sig som en familj är aktuella med denna ep, Repeating Patterns, och lyckas med just detta – att upprepa mönster – och samtidigt låta nytt och fräscht. De fyra spåren andas mogenhet och det finns en finkänslighet mitt i det stora larmet.

Pressreleasen pratar om likheter med Brick – stora ord redan där – men det är ett inte helt fel uttalande. Uppblandat med The Jesus Lizard-passningar är de fyra spåren en fröjd att höra.

A Dept gästas bandet dessutom av Thomas Bratlie, sångare i norska Rumble in Rhodos, och han gör det med den äran. EL-SD är ett rockband som har framtiden för sig. Det är Repeating Patterns bevis på.

Publicerad: 2011-12-04 12:05 / Uppdaterad: 2011-12-04 12:08

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6188

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig