dagensskiva.com

48 timmar

Recension

J-Live: S.P.T.A. Said Person of That Ability
S.P.T.A. Said Person of That Ability (album, Spotify) J-Live
2011
Triple Threat Productions
8/10

Det var bättre förr

Om De La Soul fortfarande orkade leverera ny musik skulle jag inte klaga om de lät ganska precis som J-Live gör på sitt senaste album, S.P.T.A. Said Person of That Ability. Det vore möjligen med andra ord lätt att avfärda J-Live som hiphopnostalgiker fast i den gyllene eran.

Må så vara. Det är ändå rara bitar han langar.

Watch Sun Watch skulle ha kunnat vara den bästa låten Jurassic 5 släppt sedan Concrete Schoolyard om det nu inte vore för att det står J-Live på etiketten. Slamrigt funkig hiphop med en bit blås som sitter som klister på trumhinnan. Lösa soulskinande Great Expectations med ljuv hiphopsång (ni vet, hellre än bra) är som gjord för grillfest och basket på en asfaltsplan.

Det går rakt in i gubbhjärtat.

Och om du som jag samlar på funkiga flöjter är Rasheeda Alis gästspel i Life Comes in Threes ett självklart stopp under den här dryga C90-sidolånga musikaliska resan. En ljuv instrumental som påminner om att J-Live är lika mycket producent och dj som rappare.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2011-10-24 00:00 / Uppdaterad: 2011-10-23 23:28

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6144

2 kommentarer

Ja när det fanns ett forum, då var det bättre.

hog Oregistrerad 2011-10-24 15:53
 

Spotify? Har bolagen tagit bort er från resselistorna?

JOEPP Oregistrerad 2011-10-25 21:01
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig