dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Dagar Z. M. / Dagar Z. F. : Miyan Ki Todi - A Morning Raga In The Dhrupad Traditional
Miyan Ki Todi - A Morning Raga In The Dhrupad Traditional (album, cd) Dagar Z. M. / Dagar Z. F.
2011
Country & Eastern
5/10

Raga

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Z.M Dagar och Z.F Dagar satt hemma en kväll och kände hur det ryckte i ragatarmen. Det var 1968 i Indien och Dagarna var bröder som gillade raga och spelade raga. Resten av världen var i en dimma och hemma hos Dagarna spelades det raga hela dagarna. En kväll bestämde de sig för att spela in en kvällsraga. Det gjorde de och de såg att den var bra. Nästa dag var Dagarna så nöjd med kvällsragan att de genast ville spela in en raga till, en morgonraga. Så det gjorde de.

Kvällsragan gavs ut som en första utgivning av bolaget 2005 och den blev ”mycket uppskattad av kännare över hela världen”. Den här morgonragan fångar tydligen morgonstämningen på ett underbart sätt och vi rekommenderas att lyssna på den på morgonen så det gör jag. Istället för dödsmetall eller deprimerande eko-nyheter lyssnar jag på morgonragan och filmjölken surnar i sin skål där jag sitter helt förtransad av ragan. Om det ska lyssnas på raga på morgonen så blir ingenting gjort, varken nu eller 1968. Det kan dock varmt rekommenderas som avslappning och hjärnförsövande.

Marie Lindström

Publicerad: 2011-10-20 18:45 / Uppdaterad: 2011-10-20 18:45

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6140

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig