dagensskiva.com

48 timmar

Text

Popaganda 2011: jj

Det är med ganska höga förväntningar som jag sätter mig på stentrappan framför lilla scenen just innan jj ska börja spela. Det jag visste om den svenska duon var att de med experimentella influenser från hela musikkartan skulle kunna bjuda på en häftig show. Äntligen har mörkret fallit över staden också.

De börjar med Still, som lånar beatet av Dr. Dres überbanger Still Dre. Helt i min smak. jj spelar en ganska jämntjock soppa med okänd smak, men de fascinerar. Tack vare en bildskärm och ett schysst ljusspel som går i rött och blått är det såhär i efterhand det visuella som jag minns bäst.

Som extranummer får en rappare ta plats på scen, och Elin Kastlander avslutar med sin version på Lil Waynes refräng på Games My Life. Det känns talande för gruppen. De har inspirerats och influerats av många genrer, men deras musik var under lördagkvällen en väldigt homogen flumindiepop.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2011-08-28 14:13 / Uppdaterad: 2011-08-28 14:13

Kategori: Festivaler 2011, Popaganda 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig