dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Firefox AK: Color The Trees
Color The Trees (album, cd) Firefox AK
2011
Razzia/Sony
5/10

Ailurus fulgens

På mina föräldrars gata finns det en trädgård där någon har målat sitt döda träd knallrosa. Det skulle kunna vara kreativt och vackert men det ser bara sunkigt ut. Det här tänker jag på när jag lyssnar på Firefox AK.

Andrea Kellerman ser dödstuff ut på omslaget men hennes röst är mjuk, sävlig och distanserad. Hennes musik har gått från att vara gitarrbaserad till att vara elektropoppig, ibland på gränsen till sockersöt pop. Det går aldrig över gränsen dock. Låtar som den catchiga Boom Boom Boom skulle bara kunna vara sliskig men förblir intressant.

Produktionen är ytterst professionellt levererad av Andreas Mattson samt Lasse Mårtén och Björn Yttling. Ändå är det något som saknas. Något som tar det från periferin till centrum. Firefox AK är en av landets egensinniga röster och musiken kommer från hjärtat och går säkert in i mångas hjärtan, vissa lämnar hon dock oberörda.

Marie Lindström

Publicerad: 2011-08-28 00:00 / Uppdaterad: 2011-08-27 23:23

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6088

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig