dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Cashier No. 9: To the Death of Fun
To the Death of Fun (album, cd) Cashier No. 9
2011
Bella Union/Cosmos
8/10

Sol i sinnet

Jag har aldrig varit i Bagdad men skulle vilja, utan att vara totalt politiskt inkorrekt säga att Belfast är det närmaste man kan komma den upplevelsen i Europa. Även fast ”the troubles” officiellt är slut kan man se pansarbeklädda polisbilar på gatorna och nedbrända hus mitt i stan och en allmänt kylig stämning ligger över allting.

Även om folk där har mer skäl att skapa deprimerande mörk musik än man har i till exempel Manchester eller Bristol så kommer det en hel del mycket glad somrig pop från Nordirland som Two Door Cinema Club och nu Cashier No. 9. Här handlar det dock inte om överdivet lallig surfpop utan luftig mjuk pop i sin allra finaste dager, sådana där låtar som går direkt in i hjärtat och som gärna få stå på i bakgrunden om och om igen.

På sitt debutalbum kombinerar bandet finurliga och snärjande refränger med finsydda slingor och en atmosfär som luktar 60-tal, kokosolja, salt och oförglömliga dagar. Produktionen är signerad David Holmes och det finns egentligen inget sockersött med den, bara en sval strävan efter perfektion som troligtvis bara kommer bli bättre med tiden.

Marie Lindström

Publicerad: 2011-07-29 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-28 20:05

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6059

2 kommentarer

Hur kan man skriva att Belfast är europas Bagdad?
Du har ju aldrig varit i Bagdad!
Människor dör till höger och vänster och ett liv är inte värt ett skit… är det så i Belfast?

Mika Oregistrerad 2011-07-29 06:32
 

@Mika – tack för kommentar. Jag sa uttryckligen att det inte var en direkt jämförelse, men ehuru – folk har dödats till höger och vänster och det förekommer fortfarande dödsskjutningar i Belfast. Som sagt – jag menar inte att det är alls på samma skala men för att vara ett land i Europa som är det en oerhörd kontrast.

Marie Lindström Redaktionen 2011-07-29 20:10
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig