dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Little Dragon: Ritual Union
Ritual Union (album, mp3) Little Dragon
2011
Peacefrog
8/10

Du sköna nya värld

Det är något djupt oemotståndligt med Little Dragon. Alla ljud som far som studsiga projektiler genom rymden. Färgglada bollar mot en blåsvart bakgrund. Krokar som fångar in och drar mig till en ny skön värld. Och så då Yukimi Naganos sång.

Jag inbillar mig att jag hör spår av turnérandet med Gorillaz på den tredje utgåvan från Little Dragon. Det finns gemensamma drag i de bådas elektroniska popmusik. Det kan också vara djup förvirring.

För egentligen bjuder kanske inte Ritual Union på några revolutioner. Little Dragon fortsätter längs den inslagna vägen. Möjligen skulle man kunna kalla albumet snäppet mer organiskt än det föregående. Om det inte vore för att det är syntetiskt ända ut i de fingerspetsar som träffar keyboarden. Ljuden är kanske rundare i kanterna, lite bubbligare och djupare. Å andra sidan är känslan enklare och busigare, aningen mer lekfullt. Framför allt: gladare och fylligare. Omsorgsfullt utmejslade ljudskulpturer.

Bättre?
Ja, kanske.
Åtminstone lika bra.

De första intrycken är att refrängerna är lite svagare, men att livslängden känns minst lika lång som sist. Som att det här kommer att utvecklas till att vara ett album som hänger i och hänger med. Som skapar sig en plats i mitt huvud under lång tid framöver. Så lång att den snart känns som en självklar del av att bara finnas till.

En skiva att snyggdansa till i ensamhet. Även om rummet eller dansgolvet råkar vara fyllt av människor.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2011-07-04 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-03 23:57

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6034

3 kommentarer

[...] onsdag 27 juli, släpps äntligen Little Dragons album Ritual Union. Eftersom det var ett par veckor sen jag recenserade det känns det bra att kunna påminna om att det är en ganska fantastisk liten skiva med hjälp av den [...]

 

[...] Ny video med en låt hämtad från utmärkta Ritual Union. [...]

 

nä. de får göra en nerd på den här plattan; produktionen gör den ju smått olyssningsbar. dra tillbaka, gör om, gör rätt (igen).

Medlem 2011-09-21 03:18
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig