dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Vetiver: The Errant Charm
The Errant Charm (album, cd) Vetiver
2011
Sub Pop
8/10

Lite mindre av allt

Det är något särskilt med att gå i sommarsolen i nya sommarskor med snäll San Francisco-pop i öronen. Inte så att Vetivers The Errant Charm är ovanlig gulligt eller soligt, men när det handlar om Andy Cabic eller någon annan som rör sig kring Devandra Banhart och alla däromkring, blir det med automatik solstint och kaliforniskt. Det spelar ingen roll att Vetiver lutar mer åt höga barrträdsskogar och rutiga skjortor, någonstans finns ändå en sandstrand inblandad.

Men det är också ett betydligt med sansat och drömskt Vetiver som hörs på The Errant Charm. Föregående Tight Knit hade helt andra kvaliteter. Den var rakare, där fanns tempo, där fanns några fina låtar.

Jag gillar det här bättre. Ett helt sammanhållet album där spåren flyter in i varandra och nästan ingenting sticker ut. Arrangemang där nya ljud hela tiden tar över efter varandra och det nästan aldrig blir tyst eller känns tomt. Ambitioner om soundtrack till soliga dagar. Ambitioner som inte göms under poser eller utstick utan som bara blir till ett album att alltid ha till hands. Jag förstår om The Errant Charm kan tyckas mer platt och uttryckslös än tidigare album men Vetiver får gärna mala på så här.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-06-13 00:00 / Uppdaterad: 2011-06-12 15:04

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6013

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig