dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Beardyman: I Done a Album
I Done a Album (album, Spotify) Beardyman
2011
Sunday Best Recordings
6/10

Skäggiga beats

Lyssna

Sök efter skivan

Efter en omgång med Beardymans debut är det inte alls otänkbart att det stiger små puffar av rök från örontrakten. För det är en veritabel kakofoni av ljud och oljud, lösryckta skits, glitchig elektronik, genrehoppande och givetvis frenetiskt beatboxande som Darren Foreman utsätter hörselorganen för. Efter ett flertal titlar i brittiska beatboxmästerskap och en av goda skäl allt mer omtalad liveshow försöker han bjuda på detsamma i albumform.

Ambitionsnivån är det verkligen inget fel på men i sitt försök att bjuda på så mycket som möjligt är det snarare så att det blir lite för mycket av det goda i stället. För hur underhållande humorskits och mellanspel kan vara, åtminstone första gången, förvirrar de mer än något annat. Tråkigt nog måste tilläggas för när Foreman fokuserar på musiken kommer den verkliga behållningen av I Done a Album fram.

Framförallt gång efter annan i form av maniskt wobblande tung dubstep som spetsas med allt från galet struttande balkanrytmer till riktigt skräpig grime. Twist Your Ankal (Al Jolson’s Pondering Minstrel Edit) hämtar istället inspiration från trakterna av Lagos, drum & bass och old-school hiphop far förbi och som avslutning brakar det till i en oväntad dansant househit av bästa sort i Where Does Your Mind Go?.

Så även om I Done a Album inte kan överföra det uttryck som Beardyman levererar live får man med lite pusslande istället en bra bild av en annan minst lika hyperaktiv och varierad sida som liveartisten, nämligen beatmakaren och låtskrivaren och det är ju väldigt gott så.

David Drazdil

Publicerad: 2011-04-18 00:00 / Uppdaterad: 2011-04-18 09:31

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5955

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig