dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Vaccines: What Did You Expect From The Vaccines?
What Did You Expect From The Vaccines? (album, cd) The Vaccines
2011
Sony Music Entertainment
7/10

Believe the Hype

Historien börjar med att den respekterade radioprataren/DJ:n Zane Love haussade If You Wanna till en av de hetaste låtarna världen över (läs England) i augusti månad 2010, bara två månader efter att bandet hade bildats.
Efter detta fattade nog varken The Vaccines eller England vad som hände då allt gick otroligt snabbt. Från att ha fört en relativt anonym tillvaro med det tidigare bandet Jay Jay Pistolet, ändrades i stort sett allt över en natt för The Vaccines medlemmar. Utsålda spelningar, teveframträdanden och ockerpriser på gruppens första singel Wreckin BarEbay visade vart det hela barkade. Årets hype i England var härmed ett faktum.

När bandet först släppte sin debut What Did You Expect From The Vaccines? nyligen var mina förväntningar skyhöga då jag redan satt inne med de två lysande singlarna Wreckin Bar och Post Break Up Sex och ett briljant liveframträdande på näthinnan.

Det uppstår inte heller någon större besvikelse då skivan sätter igång med den Ramonesliknande Wreckin Bar som knappt hinner börja innan den tar slut och nästa upptempofyllda och enkla låt If You Wanna tar vid. Det här är enkel, rak och trallvänlig punkrock när den är som bäst, utan krångliga textrader och överproduktion.

Efter dessa två låtar tar skivan en tvär vändning med en tre låtars kavalkad av pompösa poplåtar Lack of Understanding, Blow It Up och Wetsuit. I vissa avseenden är jag benägen att jämför detta med Glasvegas självbetitlade album, som är bland det bästa i klassen. Men jag kommer snabbt på mig själv att så inte är fallet, då kvaliteten på textraderna är för ojämn, vilket känns beklagligt då det skulle kunna bli så mycket bättre med Justin Youngs oklanderliga sångröst.

Så här fortsätter det om vartannat i de resterande sju låtarna på albumet och tyvärr känns det som att The Vaccines har smidit lite för snabbt vid det berömda järnet. Om dom hade lagt ner lite längre tid på texterna hade detta kunnat bli ett legendariskt album, men stannar nu blott vid ett alldeles underbart hypat sådant.

Blow It Up Later with Jools Holland

Post Break Up Sex

Wreckin Bar

Oskar Dohrmann

Publicerad: 2011-03-27 00:01 / Uppdaterad: 2011-03-27 11:29

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5932

3 kommentarer

Mycket trevligt, tack! =)

Jakob Oregistrerad 2011-03-27 11:57
 

Zane Lowe stavar med ett W och inte ett V.

Jay Jay Pistolet var Justin Young solo, och alltså inte något band som flera av medlemmarna från The Vaccines var med i (vilket din text tycks påvisa).

(Så att du vet)

Odile Oregistrerad 2011-03-27 12:45
 

Gick lite snabbt där Odile. Men är medveten om att det endast var Justin Young som var Jay Jay Pistolet.
Bra påpekat samt att min koppling inte gick helt fram. Men är redigerat nu.
/Oskar

Oskar Dohrmann Medlem 2011-03-28 19:05
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig