dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Märvel: Warhawks of War
Warhawks of War (album, cd) Märvel
2011
Killer Cobra/Sound Pollution
5/10

Lekfullheten tar över

Efter fyra års tystnad är Linköpingstrion Märvel tillbaka med en ny platta och det verkar ha varit fyra år av staplande av idéer på hög. Åtminstone att döma av mängden infall på Warhawks of War.

På pluskontot ståtar bandet med sina bästa riff hittills. Redan öppningsriffet på pigga Hello! får mig att spetsa öronen ordentligt och det sker flera gånger under plattans gång. Början på Whispering Eye skulle inte ha gjort bort sig i Imperial State Electrics repertoar och Beaten Path skulle kunna ta ett steg ännu längre och inte skämmas hos The Hellacopters.

På minussidan finns dock alla infallen på resans gång och resultatet är en platta med alldeles för många spretiga låtar för att de ska lämna några djupare avtryck. Ett riff gör ingen låt och tyvärr är det enstaka riff som är det som stannar med mig från Warhawks of War. Varenda idé bandet har fått verkar ha letat sig in på plattan och lekfullheten det medför tar över alldeles för mycket.

Skruvar borde ha dragits åt, älsklingar borde ha dödats.

Och det är egentligen synd och skam att de goda tilltagen slarvas bort som de gör. För det finns en hel del gott på Warhawks of War. Bortom riffen finns enormt smittsamma refränger och jag tror att jag kommer att återvända till den här skivan flera gånger, varje gång med förhoppningen att bitarna ska falla på plats.

Tomas Lundström

Publicerad: 2011-03-22 00:00 / Uppdaterad: 2011-03-21 16:19

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5926

4 kommentarer

Oj vad tråkigt!!!

Jakob Oregistrerad 2011-03-22 14:15
 

Ska kollas upp omedelbums.

JOEPP Oregistrerad 2011-03-22 21:16
 

Fyra års tystnad? Njä, dom har släppt ett par singlar, en turnéfilm och giggat en del i europa. Låter som Herr Lundström blivit en gubbe som vill att allt ska va som förr… ;) Såg dom i Linköping för två dar sen, är grymt pepp på skivan!

Danne Oregistrerad 2011-03-26 11:20
 

Synd å skam att man måste jämföra all bra rock med Hellacopters. Tycker inte alls det låter som Hellacopters. Detta är Ett mycket bra band i eget tycke, men så är jag rätt bevandrad inom rock musiken också.

mart Oregistrerad 2012-06-06 20:24
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig