dagensskiva.com

48 timmar

Text

Februari

dscfeb

Årets tröttaste månad är över och redaktionen sammanfattar vad som ändå gjorde februari till något bra.

Adele 21 (album)
Utan att försöka dölja min fördomsfullhet så brukar jag inte gilla sådana här ”stora röster” men det är något med Adele jag inte kan motstå. Och hon blir bara bättre.
(Marie Lindström)

New Order (tidernas näst bästa popband)
bob hund lånade basgången från New Orders Confusion till nya singeln Popsång (mot min vilja) – det var allt som behövdes för att jag skulle trilla ner i ännu en New Order-maratonperiod. Och bli påmind om vilket fantastiskt musikbibliotek som den brittiska kvartetten har åstadkommit.
(Ola Andersson)

Graveyard ”RSS”
(Kal Ström)

Kurt Vile Smoke Ring for My Halo (album)
När Jonny ställde in Europaturnén fick Kurt Vile trösta med vinterns finaste album.
(Maria Gustafsson)

The Vaccines (band)
Efter sjukdom och allmän tristess som det leder till har jag hittat mitt eget vaccin, The Vaccines. Britternas nya gunstlingar lever upp till hypen. We’re Happening är månadens låt som återfinns som b-sida på singeln Post Break Up Sex.
(Oskar Dohrmann)

by:Larm (festival)
Från vad som från början, 1998, var en renodlad branschfestival har by:Larm idag blivit en mer allmängiltig festival som utspelar sig på och inkluderar Oslos digra utbud av klubbar och spelställen. Fokus ligger alltjämt på skandinavisk musik och det är oerhört skönt med en festival som har vett nog att spela på hela musikspektrat, från hiphop via indiepop och hardcorepunk till black metal. Något för svenska festivaler att ta efter. Vad som var bäst? Obliteration, Agnes Obel och Lukestar.
(Jonas Appelqvist)

Graveyard Hisingen Blues (album)
Var jag inte helt övertygad om singeln med samma namns storhet, har albumet Hisingen Blues verkligen träffat rätt. Så oerhört välgjort och så oerhört späckat med krokar som kan fånga in lyssnaren. Graveyard lägger ribban högt och tar sig över med marginal. (Tomas Lundström)

Ufomammut (band)
Med mindre än två månader kvar innan den holländska festivalen Roadburn går av stapeln, så är det hög tid att börja botanisera bland det digra utbudet. Senaste upptäckten Ufomammut (det fåniga namnet till trots) lovar minst sagt gott och får absolut inte missas. (Mats Guldbrand)

Fujiya & Miyagi Minestrone (låt)
För att de tar tag i den välkända problematiken med att det skrivs alldeles för få låtar om italiensk grönsakssoppa och får det låta som Stone Roses. (David Drazdil)

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-03-01 00:00 / Uppdaterad: 2011-03-01 09:49

Kategori: Månadssammanfattning

3 kommentarer

Lyssna på Little Wings nya skiva ”Black Grass” – fått alldeles för lite uppmärksamhet.

Gorillan Oregistrerad 2011-03-01 00:58
 

Tiny Wings har fått för lite uppmärksamhet. CLOUD TOUCH.

Kal Ström Redaktionen 2011-03-01 13:25
 

Ohh har Little Wings släppt nytt. Tack för tipset Gorillan. Hälsa Hanna

Sundet Medlem 2011-03-01 21:30
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig