dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Get Up Kids: There Are Rules
There Are Rules (album, cd) The Get Up Kids
2011
Quality Hill Records
7/10

Ett fall framåt

Det ska villigt sägas att ingen större iver infinner sig när det gäller återföreningens faktum eller den här EP:n. Och det känns som att bandet själva inte haft för avsikt att skapa något vidare avtryck heller.

Ovanstående rader är tagna från när The Get Up Kids senast avhandlades här, för exakt sju månader sedan, de hade precis släppt det första livstecknet till skiva på sex år. Simple Science var en trött EP som nästan drog bandets fläckfria förflutna i smutsen, ett opersonligt försök att mjölka ur det sista ur kossan.

Inte trodde väl jag att just de inspelningarna skulle leda till något som ändå får anses som väl godkänt. Där och då såddes fröet som blev bandets femte album – There Are Rules. Och om regler är till för att brytas så är det precis vad Matthew Pryor och manskap gör.

Man frångår det tidigare så framgångsrika poppunkreceptet och släpper en hårdare skiva. Hårdare än någon räknat med, antar jag. På sina håll blir det nästan suggestivt och malande, vilket absolut känns som rätt riktning för bandet, speciellt som de ändå bibehåller ett fokus som gör att man känner igen The Get Up Kids. De är tillbaka, The Get Up Kids 2.0. Typ.

Snygga Pararelevant stoltserar med en stygg basgitarr som leder låten frmåt och byggs upp av Pryors karaktäristiska sång. Inledande Tithe är en Duracellkanin på uppåttjack som sjuder av energi att man bara kan kapitulera. Och så fortsätter skivan i stort. Det är skönt att se att bandet nu äntligen vuxit upp och att erbarmliga Guilt Show bara var ett snedsteg.

Dessvärre finns ett gäng sämre och ofokuserade låtar på skivan också. Rally ’Round the Fool är en sådan, Keith Case, som ju också ingår i ovanstående citerade EP, en annan. Trist, men ändå ett fall framåt.

Alltid något.

Publicerad: 2011-02-01 00:00 / Uppdaterad: 2011-02-01 10:17

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5877

3 kommentarer

Ja, jag hade inga större förväntningar för den nya skivan efter att ha hört Simple Science samt några av de nya låtarna live men det är bättre än jag väntat. Skiter i det egentligen eftersom jag iaf fick höra de live efter att ha missat det den första vändan!

Basse Oregistrerad 2011-02-01 10:28
 

Kort byxe punk! ! !

Bättre än Peral Jam ! ! !

JOEPP Oregistrerad 2011-02-01 22:35
 

JOEPP: Ah du asså.

Medlem 2011-02-02 10:26
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig