dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Swords of Chaos: The End Is As Near As Your Teeth
The End Is As Near As Your Teeth (album, cd) Swords of Chaos
2010
Kimi Records
6/10

Befriande rens

Ett krackelerat banksystem. Vulkaner som lamslår flygtrafiken över Europa. Björk. Island är ön som har en del att stå till svars för. Därför är det befriande att få en rejäl dos hardcorerens från ett gäng frustrerade Reykjavik-ungdomar. Och det, det är något vi inte är bortskämda med.

Den senaste vitala rockmusiken jag hörde från ön var bandet som, föga uppfinningsrikt, heter som landets huvudstad och då pratar vi om en slags hybrid av stökig indierock varvat med dödsinfluenser. Här, i och med Swords of Chaos och The End Is As Near As Your Teeth, ligger fokus på amerikanska hardcoretongångar. Förslagsvis hela Converge-katalogen.

Det är förvisso inte alldeles lätt att ge sig på sådana domäner, men man antar utmaningen på ett bra sätt. Jag kan skönja en dedikation till musiken som känns genuin och det är inget hafsverk vi bjuds på. Det är ett föredömligt rens kvartetten bjuder på och i rentav hittiga Clip-On Disguise Chops hittar man nästan en egen nisch. En nisch som flörtar med Mastodon-sväng och som jag tycker man bör anamma ytterligare.

Det är överlag en stabil debutskiva från ett band jag hoppas få höra mer av i framtiden. Framför allt är det skönt att slippa det isländskt bombastiska. Det tackar man för.

Publicerad: 2011-01-21 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-21 01:48

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5867

2 kommentarer

Skatepunk Jonas tar av sig kortbyxorna och börjar lyssna på Thomas Lundgren musik med smink och vrål???

Inet direkt ngt Epitaphen släpp detta???

JOEPP Oregistrerad 2011-01-22 10:32
 

Ah du asså..

Medlem 2011-01-22 15:10
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig