dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Lloyd Banks: H.F.M. 2
H.F.M. 2 (album, cd) Lloyd Banks
2010
G-Unit
7/10

Som vanligt

Lyssna

Sök efter skivan

Det här är tighta refränger och skrovlig skrytrap. Som vanligt när det gäller Lloyd Banks är det lättlyssnat utan att bli tröttsamt. Det är hits, men (nästan) inga plågor. I skuggan av 50 Cent håller han en hög nivå och när han inte släpper feta album skämmer han bort fansen med gatunära mixtapes.

Hitsingeln Beamer, Benz & Bentley sticker ut i den här låtsamlingen med sitt avskalade klubbeat. Dess våldsamma popularitet ledde givetvis till att det blev svårt att lyssna på den med ett positivt par öron, men beatet är hett och Banks flow är fett. Förutom några R&B-låtar som man snabbt glömmer och någon enstaka flirt med discokulan igen är det en ganska homogen ljudvägg som vi möts av.

Unexplainable är en av många hårda låtar med het produktion. Vad som gör den till en av de bästa är att Styles P gästar. Även Payback (P’s And Q’s) stärks av en gäst. 50 Cent kommer in och lägger refrängen med sin röst i dess mest ansträngda gangsterläge. Svinfett.

Däremot gillar jag inte när Kanye West och Swizz Beatz dyker upp samtidigt, och även om Ryan Leslie bidrar med harmoniska toner och Fabolous med slöskön rap så är Start It Up fruktansvärt irriterande. Däremot får Akon något överraskande en OK-stämpel för sin sång på Celebrity. Påminner ur den aspekten om 50 Cents banger I’ll Still Kill från Curtis.

För att fortsätta på inslagen väg så lider Banks lite av det som hände på Fiftys senaste album. Han gör musik som är vansinnigt bra, men helhetsintrycket tar skada av låtar som både är dåliga och inte passar in i det sound som utgör majoriteten av låtarna. Bort med jobbiga gäster och plastiga poplåtar, som Banks visserligen alltid lyckas bra med att rappa på men som absolut borde ha hamnat på valfri smörsångares skiva, och ett mästerverk är fött.

H.F.M. 2 är ändå ett snyggt litet paket på 13 låtar, som går snabbt att lyssna igenom och som passar fint att blasta i bilen eller ha som bakgrundsmusik till ett parti TP. Det är inte hiphop skapat ur någon excentrisk mall, men likväl så är det bra och Banks gör det bättre än de flesta. Värt, helt enkelt!

Karin Lillbroända

Publicerad: 2011-01-14 00:02 / Uppdaterad: 2011-01-13 23:09

Kategori: Recension | Recension: #5860

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig