dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Our Park: If Not For You
If Not For You (album, cd) Our Park
2010
Hoob Jazz
8/10

Soundtrack of your pubkväll

Jag inser att det är djupt orättvist av mig att tänka på Our Park som den där trion Fabian Kallerdahl spelar i. Särskilt orättvist är det mot trumslagaren Chris Montgomery som komponerat det mesta av trions material.

Men jag kan inte hjälpa det. Jag älskar Fabian Kallerdahls pianospel. Och jag älskar hur det i allt han spelar på följer med okontrollerat hummande och ordlöst sjungande. Någon gång vill jag få veta om det är han eller någon annan som står för det.

Our Park är en göteborgsbaserad jazztrio som släppte sin debut precis i början av sommaren. Förutom Kallerdahl på piano och Montgomery på trummor består den av basisten Victor Furbacken. Alla tre har andra uppdrag som sin huvudsyssla. Tillsammans har de spelat mellan turnéer. Mest för att det är kul.

Albumet är inspelat tillsammans med Mattias Nyberg och Kalle Gustafsson Jerneholm (The Soundtrack of Our Lives) i Svenska Grammofonstudion. På något vis hörs det. Det finns något i ljudluften som andas 70-talets fria hippierock. Så att det bland de nio Montgomery-kompositionerna finns två låtar ur Bob Dylans sångbok och en från Weather Report känns självklart. Det trettonde spåret står Kallerdahl för.

Det är en rufsig mix av svängig jazz som gjort för billiga hak och stojiga kvällar. Det är musik som tål att lyssnas nära på, samtidigt som den är dödligt effektiv och lätt att stampa med i. Rytmen i centrum och nynnvänliga melodier till det. Jag begär inte så mycket mer än så för att vara nöjd med den musikaliska tillvaron.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2010-12-02 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-01 18:36

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5816

2 kommentarer

”Och jag älskar hur det i allt han spelar på följer med okontrollerat hummande och ordlöst sjungande. Någon gång vill jag få veta om det är han eller någon annan som står för det.”

Du kan ju börja med att kolla in klippen du länkade… Inte så dumt annars, snäll musik.

og Oregistrerad 2010-12-02 18:47
 

Man kan ju göra så…

Patrik Hamberg Redaktionen 2010-12-03 12:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig