dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Emilio Rojas: Life Without Shame
Life Without Shame (mixtape, mp3) Emilio Rojas
2010
6/10

Slarvigt av fantastisk rappare

Lyssna

Sök efter skivan

It’s Emilio the flowa and I’m Rippin, säger Emilio i remixen till Hold You Down som får utgöra tapets sista låt. Bra sagt.

Emilio Rojas har ett väldigt personligt flow som präglas av speed och en arrogant ton som ibland låter skämtsam men som i grunden är skrämmande allvarlig. Hans speciella rapstil gör alla låtar bra, men impad blir man också när han stundtals börjar rappa i helt andra former. Ordrullandet i Turn It Up är helt sjukt. Och det är inte bara imponerande, det är en fantastisk njutning att höra det också. Ruljansen är lika välinsmord som lena läppar i femton minusgrader. Emilio rullar, verkligen rullar, fram orden i ljusets hastighet och det blir ändå inte ettrigt. Synd på låten är dess dåliga kvalitet, med Emilios flow och en kul vers av Yelawolf hade det varit tapets bästa om den bara hade fått en ren mixning.

Lite luras man att tro att Emilio skriver bättre än vad han gör. Han rappar med en innerlig känsla. Men visst lyckas han i sin rap, som handlar om det vardagsliv som var människa kan känna igen sig i, stundtals förmedla rader som är mitt i prick. Han har även fått in en större variation i lyriken som jag saknade på hans förra mixtape, The Natural.

Close To Me är den största överraskningen. Emilio sjunger själv den refräng som valfri R&B-artist är given på. Han gör det bra också, och Close To Me är den enda låten på mixtapet där verserna inte totalt krossar refrängen. För här finns sjukt vassa verser, och ganska felplacerade refränger.Look At Me Now och So Alive till exempel, de är till och med sämre än de poppiga rocksamarbetena som B.o.B hade på sitt debutalbum.

I Right To Stay porträtterar Emilio en patriotisk våldsam amerikansk gränsvakt och en livrädd mexikansk kvinna (det påminner en hel del om Eminems Kim). Det är ett dramatiskt skådespel och en låtstruktur som Emilio har förmågan att ge liv till.

Titelspåret är det mäktigaste Emilio har gjort, och det är sådan låt som borde öppna hans framtida fenomenala debutalbum.

I About No One får vi ännu ett bevis på att fler och fler börjar lära sig hur man smakfullt använder rösteffekter. Det är fortfarande ingenting jag uppmuntrar till, men jag gillar den drömska känslan som här uppstår tack vare lite autotune.

The Natural är ett bättre mixtape än Life Without Shame, men det handlar mycket om att den släpptes bättre mixad och i en No DJ-version. Förhoppningsvis får vi även den här ren om ett par månader. Då kommer betyget höjas något steg. Det tåls dock att säga i klartext, trots att Life Without Shame är illa mixat och inte den hiphopigaste av hiphop är det väldigt bra. Det är Emilio Rojas!


To The Fullest (Feat. Jaiden The Cure)


Laws Hold You Down (Feat. Emilio Rojas & Big K.R.I.T.)

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-11-27 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-26 22:26

Kategori: Recension | Recension: #5811

2 kommentarer

Han låter väldigt mycket som den svenska rapparen Allyawan

kraak Oregistrerad 2010-11-27 12:07
 

Emilo Rojas!!

Det var ju han som var gift med Kajsa Lisa Ejermyr!! Och skriver krönikor i Aftonbladet!!

Tumme ner!!

björnv Oregistrerad 2010-11-27 20:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig