dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Hate: Erebos
Erebos (album, mp3) Hate
2010
Listenable Records
7/10

Det handlar om tempo

Lyssna

Sök efter skivan

Jag skulle vilja ha tipsat om Hates Morphosis från 2008, men det hanns aldrig med, trots att jag gillade skivan och i synnerhet öppningsspåret Threnody. Jag blev smärtsamt påmind om det när nya Erebos landade i min inbox.

Erebos vandrar på samma vägvinnande stig som föregångaren. På samma sätt som Morphosis är Erebos nämligen ytterst välarrangerad och musikaliskt genomtänkt. Framför allt handlar det om tempo.

Hate har, precis som landsmännen i Vader som de lånat en stor del av sitt sound från, insett att snabbast inte alltid vinner. Men i Hates fall stannar det inte där. På såväl Morphosis som Erebos kan dubbelkaggarna tillåtas hålla ett rasande tempo även om gitarrerna tillåts ringa ut, till exempel.

Samtidigt växlar man gärna ofta tempo och de båda greppen ger kompositionerna otrolig dynamik och rymd. Polackernas death metal låter närmast lekfull. De tar även med små delar av ett industriellt sound, även om de delarna är så marginella att jag varken tycker det varken lämnar något bestående intryck eller lyfter eller sänker musiken.

Erebos bryter på intet sätt ny mark inom death metal. Däremot är det ett väldigt gediget och stundtals väldigt medryckande death metal-album. Och det räcker väldigt långt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-11-17 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-16 20:27

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5788

3 kommentarer

”Dagens skiva” är en av Sveriges bästa musiksidor. Inget snack! Men vill du ha lite mer tips med inriktning musikvideo så besök gärna ”Dagens musikvideo”. Vi har en kunnig panel som skriver engagerat och personligt kring sådana musikvideor som vi anser vara värda att ta en extra titt på av en eller annan anledning. Välkommen!

Dagens musikvideo Oregistrerad 2010-11-17 17:13
 

Varför skriver du inte för t.ex. slavestate istället?
Inget illa menat, men dina metal fanboy recensioner skär sig lite mot den glättiga poppen som ofta recenseras här.

peter Oregistrerad 2010-11-17 18:06
 

peter: därför att jag både lyssnar på annat än metal själv och tycker att metal även hör hemma i bredare musikforum är bara metalforum som vilket annat musikaliskt uttryck som helst.

Tomas Lundström Redaktionen 2010-11-18 13:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig