dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Twin Sister: Vampires With Dreaming Kids / Color Your Life
Vampires With Dreaming Kids / Color Your Life (album, cd) Twin Sister
2010
Domino
7/10

En förlorad värld

Brooklyn Bridge är ett byggnadsmästerverk, en bro byggd på lerbotten där många arbetare och arkitekten själv satte livet till. Den invigdes 1883 och har sedan dess burit många miljoner människor varje år. En speciell typ av broresenärer verkar vara finurliga indieband för Brooklyn har onekligen en ovanligt hög halt av musikaliska talanger.
Twin Sister gav ut en EP direkt efter bandets bildande år 2008. Både den och nästa EP lades ut på nätet gratis. Att ge ut sin musik utan inkrävande av betalning har bara visat sig positivt för Twin Sister. När sedan hypen rullade igång var det i detta fall bara en fördel att musiken fanns tillgänglig för alla som ville höra den, lära sig texterna utantill och skrika dem tillbaka mot scenen på spelningar. Ett idogt turnerande tog vid. Nu återutgivs de två EP som ett album. Och även om det finns gratis – är det värt att köpa? Svar ja.

Bandet är uppenbart influerade av ljudkonstnärer som Björk och Cocteau Twins men tvärt emot stjälande genier är de bara lätt färgade av sina influenser. De skapar sin egen drömvärld där man skapar tankar om mörka nätter, skumma världar och öde öar. Det är lite som en dröm som man efter uppvaknadet önskar att man kunde gå tillbaka till.
Andreas röst är något man får förhålla sig till, antingen med hat eller kärlek. Hon rullar orden, och brummar nästan. Rösten blir ibland flytande, flyter ut som en spilld färgburk, kommer och går. Man kan tycka det är flummigt och irriterande, jag väljer att gilla det.

Ja, det är ett så kallat Pitchforkband så till den grad att de ställde tillbaka sitt releasedatum. Pitchfork lade av misstag ut en recension av Color Your Life två månader för tidigt och Twin Sisters webbsida kraschade.

Tillsammans bildar Vampires With Dreaming Kids och Color Your Life ett litet universum där sånger kompletterar varandra och aldrig blir upprepande.

Marie Lindström

Publicerad: 2010-11-07 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-06 10:34

Kategori: Allmänt, Dagens skiva, Recension | Recension: #5774

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig