dagensskiva.com

48 timmar

Text

Novembers hiphop/R&B-släpp

November ser ut att bli en fullspäckad månad när det gäller skivsläppande. Dock ska man ha i åtanke att majoriteten av alla skivor skjuts upp oräkneliga gånger. En annan sak man ska ha i åtanke är dock att många av skivorna som nu har novemberdatum redan har blivit uppskjutna oräkneliga gånger, och någon gång måste de ju släppas, så varför inte nu?

N.E.R.D. Nothing (1/11)
Pharrell, Chad och Shay är tillbaka med sitt fjärde album. Första singeln Hot-n-Fun bjuder inte på något nytt och kunde lika gärna ha släppts för fem år sedan, vilket inte nödvändigtvis behöver vara något negativt men att den är riktigt trist är det. Gäsp.

Ne-Yo Libra Scale (1/11)
Ne-Yo:s fjärde album saknar den där grymma första singeln som han brukar dra till med för att få mig att köpa hans skivor, men visst finns det potential till trevlig lagom-R&B här.

Cee-Lo The Lady Killer (3/11)
Hett efterlängtad skiva och Fuck You! är ju en av årets stora hits. Som folk tycktes tröttna på hiskeligt fort. Kanske inte blir så kul det här trots alls.

Jim Jones Capo (7/11)
Återföreningen av Dipset känns som en fin fredlig gest, ända tills jag inser att det antagligen kommer betyda nya collabos mellan bäste Cam’ron och sämste Jimmy Jones.

Kid Cudi Man On The Moon II: The Legend Of Mr. Rager (8/11)
Kid Cudis debut blev mycket väl mottagen bland både kritiker och fans, men nu är det mest spännande att se hur hans stora ego och aggressiva attityd kommer hantera det starka strålkastarljus som ett albumsläpp innebär.

Nelly Nelly 5.0 (15/11)
Nelly har under hela sin karriär blandat menlösa klubblåtar med den bästa av mysig countryhiphop. I år har Nelly hittills släppt singlarna Just A Dream (mysig countryhiphop) och Tippin’ In Da Club (haha, just så).

Cassidy C.A.S.H. Cass Always Stays Hard (16/11)
Äntligen! Cassidy är en monsterbra rappare, som tyvärr tycks ha en halvtaskig musiksmak då han låter Swizz Beatz förgifta de flesta av hans låtar. Cassidys senaste album, B.A.R.S. från 2007, var däremot storartat i sina bästa stunder så här finns hopp!

Mariah Carey Merry Christmas II You (17/11)
Jag älskar julen lika mycket som Mariah! Första singeln Oh Santa är trevlig, även om de hade kunnat tona ner på handklappet. Mariahs andra julskiva innehåller en handfull nyskrivna låtar samt gamla klassiker, och en nyinspelning av All I Want For Christmas Is You (Extra Festive). Fantastiskt!

Rihanna Loud (17/11)
Även om Rihannas nya singel Only Girl (In The World) är my guilty pleasure är det intensiva europopsoundet en tragedi. Rated R visade sig vara ännu bättre än jag trodde, och det skulle kanske kunna bli ännu bättre om Rihanna byggde vidare på det soundet.

Curren$y Pilot Talk 2 (22/11)
Curren$y ligger inte på latsidan, och uppföljaren till vad som enligt många tycks vara en av årets bästa plattor släpps antagligen innan jag har fått hem beställningen av ettan. Kul.

Kanye West My Beautiful Dark Twisted Fantasy (22/11)
Tål man bara Kanyes pretentiösa ego så kommer hans femte album antagligen uppskattas. Kanye har byggt upp en enorm hype de senaste månaderna, faktiskt med mer fokus på musiken än på tröttsam kontroversialitet. Trist är dock att man redan har hört halva plattan, eftersom han har valt att inkludera många av de låtar som han har delat med sig av på sin blogg under hösten.

AZ Doe Or Die (Anniversary Edition) (23/11)
Istället för Doe Or Die 2 kommer alltså detta, något slags nysläpp av AZ:s old school-debut. Roligare är att AZ nästa år ska släppa en skiva tillsammans med Statik Selektah!

Big L Return Of The Devil’s Son (23/11)
Postuma släpp blir sällan särskilt kul, men för Big L (som ju bara hann släppa en skiva medan han var i liv) är det här bara den andra i ordningen. Förhoppningsvis bjuds vi tillbaka till den gyllene eran och får höra ett klassiskt sound som inte är uttjatat eller överarbetat.

Fabolous Loso’s Way 2: Rise To Power (23/11)
Fabolous är stabil och bra, och antagligen den bäste av alla rappare när det gäller pophits. Dock känns det osäkert med ett såhär tidigt datum för Loso’s Way 2. Ingen singel är släppt, och det snackas ju fortfarande om hans EP som släpptes i sommar.

Lloyd Banks The Hunger For More 2 (23/11)
Banks tvåa känns faktiskt som årets mest spännande. G-Unit-medlemmen har proppat sitt kommande album fullt med de hetaste producenterna och artisterna, och med 50 Cent som boss kommer det antagligen bli härligt menlösa bangers toppade med Banks sköna punchlines!

Nicki Minaj Pink Friday (23/11)
Att Nicki Minaj är signad till Cash Money och bär rosa peruk är tragiskt. Rapparen från New York är nämligen en gigantisk talang på micken, och hon skulle kunna bli hur bra som helst om hon bara var… någon helt annan.

Yelawolf Trunk Muzik: 0-60 (23/11)
Efter en rad mixtapes och skivbolagsbyten är det nu dags för emokillen Yelawolf att släppa sin debut på Interscope. Don’t make him go pop the trunk! … On you!

Ciara Basic Instinct (29/11)
Musikvideon till Ride, första singeln från Ciaras fjärde album, blev bannad på ett antal pryda kanaler inte för att den var för bra, utan för vad Ciara beskriver som ”naturlig sensualitet”. Hemma hos mig spelas låten i alla fall regelbundet, och jag hoppas på något riktigt trevligt här.

Jazmine Sullivan Love Me Back (30/11)
Fantastiska Jazmine hittade hem i många hjärtan efter en mycket bra debut, och med Holding You Down (Goin’ In Circles) som nya skivans första singel har Jazmine visat att hon har mycket mer bra hip hop soul att bjuda på.

Joell Ortiz Free Agent (30/11)
En skiva som med all sannolikhet kommer skjutas upp ytterliggare, men oavsett väntetid är en ny skiva av Ortiz något att hålla koll på.

Slim Thug Tha Thug Show (30/11)
Osäkert gällande releasedatum, men en ny skiva av Thugga skulle definitivt se till att 2010 är ett söderns år!

Kanye West & Jay-Z Watch The Throne
Vad som skulle bli en EP med fem spår ska nu bli ett album, vilket gissningsvis kommer betyda att det ursprungliga novemberdatumet kommer att bytas ut mot något senare. Dock kommer det nog inte dröja alltför länge eftersom både Kanye och Jay-Z laddar för en galen vinter med både skivsläpp och boksläpp. Watch The Throne borde bli kronan på verket.

Saigon The Yardfather’s Prologue
Att Saigon aldrig får ut sin debut The Greatest Story Never Told är en skam. Att hans mixtapes sällan visar vad han faktiskt kan är nästan lika synd, men det är positivt att se att han fortfarande håller igång. The Yardfather’s Prologue ska släppas i början av månaden.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-11-01 00:00 / Uppdaterad: 2010-10-31 18:42

Kategori: Allmänt

3 kommentarer

En del spännande och en hel del mög där, ska bli intressant i alla fall!

Bosse Oregistrerad 2010-11-02 08:25
 

Kanye förklarade själv att de låtar som redan släppts från albumet kommer att låta väldigt annorlunda på själva albumet.

Özgür Kurtoglu Oregistrerad 2010-11-02 15:05
 

[...] på micken, och hon skulle kunna bli hur bra som helst om hon bara var… någon helt annan” skriver någon på Dagensskiva.com. Vad menar recensenten egentligen? Att Nicki Minaj skulle kunna bli hur [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig