dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Posies: Blood/Candy
Blood/Candy (album, cd) The Posies
2010
Rykodisc
5/10

En halv gottePosies

Få band har personifierat powerpopen som The Posies. På både gott och ont. Stilbildande släpp, där Frosting on the Beater ståtar med den största triumfen, har varvats med något lamare album (läs: Success) och någonstans där i smeten har Ken Stringfellow och Jon Auer hela tiden tagit på sig ögonbindlarna och varit på resande fot. De har konstant vägrat förknippas med genren de tillhör och tagit nya uttryck. Må så vara i andra band, Big Star och R.E.M. för att nämna några, egna solokarriärer eller uppstart av helt nya band såsom The Disciplines – med medlemmar ur norska Briskeby. Efter fem år sedan senaste The Posies-släppet Every Kind of Light är de så tillbaka.

Blood/Candy är en tveeggad skiva. Den sjuder dels av en låtskrivarstandard inte många kommer upp i och dels går den på sparlåga. Som för att göra det enklare för lyssnaren har dessa två känslolägen två delar av skivan.

Den inledande sextetten låtar visar prov på ett hungrigt band. Så hungrigt och inspirerat att man knappt kan förstå att konstellationen numera har status av att vara ett sidoprojekt. Inledande Plastic Paperbacks är en lekfull, pianobaserad historia där Stringfellow är på sitt mest finstämda humör utan att tappa den edge han gjort till sin egen. Och så fortsätter det i hans och Auers kompositioner inledningsvis. Det är dessutom väldigt skönt att man nu valt att använda de patenterade distade gitarrmattorna sparsamt.

Som redan nämnt är det dessvärre sämre ställt med andra hälften av Blood/Candy. Ren utfyllnad skulle jag vilja kalla det. Det finns inte ett uns av den uppfinningsrikedom och raka approach som präglat The Posies genom åren och det är synd. Trist, halvdant och på det stora hela en liten besvikelse.

Publicerad: 2010-10-03 00:00 / Uppdaterad: 2010-10-02 07:04

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5735

7 kommentarer

Kommetera vad som hänt med forumet.

Och då menar jag inte internt på Twitter Feedsen.

Janne Oregistrerad 2010-10-03 00:25
 

jaha.

Men vad tycker JL? och varför kan jag inte läsa det på forumet?

nån som planerar att gå på posies i stockholm?

erimos Oregistrerad 2010-10-03 23:18
 

Jaha, var det det som det ddär Stuxnet skulle göra, släcka ner forum på skivrecensionssiter.

hog Oregistrerad 2010-10-04 09:04
 

JL tycker 7/10. Bästa sedan Amazing Disgrace, men som Jonas skriver så blir det lite mindre bra på andra hälften av skivan.
Jag kan tyvärr inte gå på konserten i Sthlm eftersom jag då är i Bergen. Missar även konserten där såklart…

Medlem 2010-10-04 13:08
 

JL: Teenage Fanclub den 19:e nov då?

erimos Oregistrerad 2010-10-04 17:48
 

erimos: Ja, det har jag tänkt. Håller du till i sthlm nu för tiden?

Medlem 2010-10-04 18:57
 

Annars då? Jag roar mig så smått med att lyssna på Ronnie Laws – Every Generation. Om jag är sugen på att berätta att jag hittat en sån jävla bra låt så ska jag skapa ett konto på Twitter och sedan måste jag på något sätt se till att hamna som en twitter feed på dagens skiva?

http://www.youtube.com/watch?v=xberGzsIYMM

Medlem 2010-10-04 20:15
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig