dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Teairra Mari: Sincerely Yours
Sincerely Yours (ep, mp3) Teairra Mari
2010
1/10

:(

Teairra Maris debut innehöll välsvarvade produktioner av bland andra Darkchild och Sean Garrett, men det var främst Teairras röst och kaxiga, självsäkra, råa attityd som gjorde Roc-A-Fella Records Presents: Teairra Mari till en av 00-talets bästa R&B-skivor. Den kommersiella succén uteblev dock, och när Jay-Z åkte runt och visade upp både hitmaskinen Rihanna och Teairra var det ingen tvekan om vilken av hans protegéer som fick allt ljus på sig. Efter det slopades Teairra från Roc-A-Fella, och ingenting har hänt förutom ett par trista singelsläpp från den ständigt uppskjutna kommande skivan At That Point, som nu verkar ha lagts på hyllan.

Sincerely Yours är en sjuspårig ep och något jag förväntat mig skulle vara hyfsat mättande tills nästa album väl kommer. Tyvärr är ingenting som det brukade vara. Teairra Mari brukade sjunga om kickass girls som aldrig skulle låta sig tystas, och nu levererar hon rader som ”I need a sponsor to fill up my drink”.

Sponsor är trots det den roligaste av dessa sju låtar. Det hiphopiga beatet är inte särskilt speciellt, men i den här samlingen av trötta förprogrammerade platta R&B-beats utgör det en liten gnista. Gucci Manes vers är också ett litet plus, men autotunen på Teairras röst och den kassa texten sänker nästan skeppet.

Någon låt skulle kanske fungera som ett halvtrevligt mellanspår omgiven av mycket bättre låtar på ett album, men ingenting på Sincerely Yours är tillräckligt starkt för att ge liv i den här nödlösningen.

Trots en massiv besvikelse som Sincerely Yours kommer jag ändå hålla lite utkik efter Teirra Mari i framtiden, även om det känns som att hon hamnat totalt vilse bland musikvideos som inte är något annat än förnedrande och opersonliga kassa R&B-låtar som gissningsvis bara är leftovers från de kändare namnen. Men, debuten från 2005 finns kvar, och jag hoppas att den inte alltid kommer förbli underskattad och bortglömd.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-09-13 00:00 / Uppdaterad: 2010-09-13 00:06

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5716

6 kommentarer

Såga inte TTA bolaget!!! Då kommer Henning! Och den andra!!! Och berättar hur fel du har med en ny instrumentalare!!!! Koka kola veinser!!!

Primal Oregistrerad 2010-09-13 00:36
 

Måndag och man möts av sånt här skit på DSC. Skärp er! När kommer en rec på Hawk med Isobel Campbel o Mark Lanegan t.ex?

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-09-13 07:03
 

Seriös rubrik.

RONNA Oregistrerad 2010-09-13 08:22
 

Hälften Man Hälften Kaka:
Den kom den 31 juli.

Maria Gustafsson Redaktionen 2010-09-13 14:15
 

0% kaka 100% ägd!!!!

Primal Oregistrerad 2010-09-13 17:44
 

BURNED KAKA!!!!!!

JONA Oregistrerad 2010-09-13 23:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig