dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sad Day for Puppets: Pale Silver & Shiny Gold
Pale Silver & Shiny Gold (album, cd) Sad Day for Puppets
2010
HaHa FONOGRAM
6/10

Nittiotalet ringde

Det är en hungrig kvintett som slår an tonen på andra fullängdaren Pale Silver & Shiny Gold, den svåra uppföljaren. Jag slås av att det på detta album hittats vad som saknades på Unknown Colors – det fanns tydliga intentioner men de försvann i ett slags vakuum, ett tillstånd av ingenting. Den amerikanska, ylande indierockscenen tog emot ett par passningar men de kom bara halvvägs. Det var ett halvhjärtat album.

Här låter det råare och mindre polerat vilket är bandet till gagn. Pressreleasen vill få det till att Sad Day for Puppets har turnékompisarna i A Place to Bury Strangers att tacka för detta och visst, så kan det ju absolut vara, men icke desto mindre hördes det redan innan att de var något på spåren. Detta något har de nu hittat.

Det flörtas med The Afghan Whigs i Anne Says pt. II och det är just sådana skamlösa grepp som gör att jag nu kan ta bandet lite mer till hjärtat. Man förvaltar sina influenser på ett snyggt vis och för in ett eget sound i indierocksnåret. I titelspåret är det en tillbakablick till Dinosaur Jr runt Freak Scene och Anna Eklund förtjänar ett eget omnämnande, det är en begåvad sångerska som lyckas flyta ovanpå musiken men ändå med så pass mycket eftertryck att man tvingas lyssna.

Dock, och såhär är det med många plattor i genren, skivan håller inte rakt igenom. Det blir ett lite för enahanda larm efterhand och semiballaden Beads kunde plockats bort direkt. Utan pardon.

Med det sagt tycker jag bandet ändå lyckats få tillbaka mitt intresse i och med Pale Silver & Shiny Gold. Bara det är en bedrift.

Publicerad: 2010-08-31 00:00 / Uppdaterad: 2010-08-30 22:43

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5703

5 kommentarer

Åh, tonårsemo.

Kommer inte kollas upp.

Janne Oregistrerad 2010-08-31 09:28
 

Men BQ då?

klas kalas Oregistrerad 2010-08-31 09:28
 

klas kalas: du får vänta lite hörru. Jag har skivan och recensionen kommer lite närmare skivans släppdatum.

Medlem 2010-08-31 17:24
 

Zzzzzz..90talet…Zzzzz…emo…bajs….

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-08-31 21:58
 

[...] Day for Puppets släppte i år skivan Pale Silver & Shiny Gold. Jonas Appelqvist gav det en sexa i betyg och sa bland annat så här: Man förvaltar sina [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig