dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Malevolent Creation: Invidious Dominion
Invidious Dominion (album, mp3) Malevolent Creation
2010
Massacre Records/Sound Pollution
7/10

Stadigt driv

Av någon anledning har Malevolent Creation fallit mellan stolarna för min del. Fråga mig inte varför egentligen, men till skillnad från andra gamla dödsmetallveteraner har det aldrig blivit aktuellt att kolla upp dem eftersom Malevolent Creation aldrig har nämnts bland andra toppnamn inom genren.

Ändå var det visst intresse jag tog emot recensionsexemplaret av Invidious Dominion, bandets elfte studioalbum sedan starten 1987. Ett dödsmetallband som hållit på så pass länge och har gett ut så många plattor borgar ändå för ett visst mått av kvalité och det visar man på Eric Rutan-producerade Invidious Dominion.

Jänkarna smattrar på finfint med blastbeats redan från början och samtidigt visar man att rötterna finns kvar genom att harva tvåtakt och bjuda på thrash metal-smittade riff. Kort sagt en uppsjö grepp som jag visserligen känner igen sedan tidigare från death metal.

Men Malevolent Creation är inget att lyssna på om man vill ha gränsbrytande death metal; snarare är det ett väl förvaltat arv som bandet levererar. Tankarna går dels till gamla Death, men även till de polska storheterna Vader och det är inga dåliga referenser i min bok.

Tyvärr saknar Malevolent Creation det där riktiga svänget som bra death metal lyckas åstadkomma, men de väger nästan upp det hela med träffsäkra refränger och gitarrslingor. Invidious Dominion må vara min första bekantskap med Malevolent Creation, men jag lånar gärna bandet ett öra igen.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-08-07 10:03 / Uppdaterad: 2010-08-08 10:23

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5678

3 kommentarer

Och innan ni börjar gnälla på att Tomas skulle vara sen med denna recensionen vill jag bara klargöra att det är jag som missat min recensionsdag. Blir lätt så på semestern.

Medlem 2010-08-07 10:06
 

Varför e ressen sen????

Primal Oregistrerad 2010-08-07 11:56
 

Fan vad sen recension! Varför?!

Erik Oregistrerad 2010-10-18 19:01
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig