dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Dancing on Your Graves – A Rockabilly Tribute to The Hellacopters
Dancing on Your Graves – A Rockabilly Tribute to The Hellacopters (album, mp3) Samling
2010
Wild Kingdom
7/10

Svårt att misslyckas

Med tanke på den rådande trenden som ser rockabillyn få ett uppsving kom samlingen Dancing on Your Graves – A Rockabilly Tribute to The Hellacopters knappast som en blixt från klar himmel. Sveriges genom tiderna bästa rockband lär ju tilltala även folk inom rockabillysvängen och att stöpa om deras låtar i rockabillyskrud är en tämligen passande behandling.

Nu är Dancing on Your Graves – A Rockabilly Tribute to The Hellacopters inget påfund som har styrts upp efter The Hellacopters bortgång, i stället har Carl–Marcus Gidlöf valt att samla ihop tolkningar som har gjorts tidigare av band inom rockabillysvängen om jag förstår den medföljande presstexten korrekt.

Det ger en skön spretighet i soundet på de olika låtarna utöver de olika bandens särart och det är också passande för ett band som The Hellacopters. Bandet utvecklade under sin livstid på fjorton år och åtta plattor sitt sound från skitig skrevrock till mer sofistikerad rock med soultendenser.

Passande då också att Dancing on Your Graves – A Rockabilly Tribute to The Hellacopters omfattar ett så vitt spektrum av bandets karriär; här samsas klassiska örhängen med hitsinglar, men även mer obskyra låtar och b-sidor.

Personligen tilltalar mixen mig perfekt och det är nästan så att jag undrar om jag själv inte hade kunnat plockat ut samma låtlista om jag hade fått välja när jag hittar en personlig men ack så undanskuffad bit som 24h Hell på skivan.

Vanligtvis är jag ganska misstänksamt inställd till rockabilly-band, särskilt på skiva, då det är många som känner sig kallade, men få som verkligen är utvalda att utöva genren. Men med en sådan låtskatt som den på Dancing on Your Graves – A Rockabilly Tribute to The Hellacopters är det helt enkelt svårt att misslyckas.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-07-29 00:00 / Uppdaterad: 2010-07-28 16:03

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5669

4 kommentarer

sweet! Ska bli kul att lyssna på. Kul överhuvud tagat att rockabillyn tar ett steg framåt. Lite trist är det tyvärr att det medialt ska komma i coverformat av Playtones och Baseballs. När det i Sverige finns fantastiskt bra ”riktiga band” med Jack Baymoore & The Bandits och Wildfire Willie & The Ramblers i fronten.
A-Bombers Old Style Weekend imorgon! Ses där

Sundet Medlem 2010-07-29 20:46
 

Helt klart en kanon platta.

Mange Oregistrerad 2010-08-23 16:53
 

Har han som skriver tracks fått ont i handen och orkar inte skriva ordet ”THE”???? Det heter THE JUKEBOX, THE CAMTWISTERS, THE ABSINTS, THE HIGH JACKS …

Mauricio Oregistrerad 2010-09-24 00:04
 

Måste säga att jag är oerhört imponerad av The High-Jacks version av ”No angel to lay me away”. Kanonskiva.

Raven Oregistrerad 2010-09-24 09:24
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig