dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mountain Man: Made the Harbor
Made the Harbor (album, cd) Mountain Man
2010
Bella Union
6/10

Som en början

Molly Erin Sarle, Alexandra Sauser-Monnig och Amelia Randall Meaths röster är till stor del vad Made the Harbor utgörs av. Ibland låter de en gitarr trilla in som stöd men den håller sig i bakgrunden.

Mountain Mans debutalbum verkar i rakt nedstigande led från Appalachernas visor och med Jolie Holland och Gillian Welchs lugnare stunder som riktmärke längs vägen.

Made the Harbor är ett intimt album. Det susar, harklas och fnittras mellan högtidliga stämsångsövningar. Naturen och kärleken ägnas spår efter spår av vaggande visor. Det finns svagheter i arrangemangen. Sången blir lätt monoton och spåren liknar varandra. Styrkorna i det enkla är att det är just enkelt. Mountain Man kan bygga på hur mycket som helst. Spåren kan varieras i det oändliga. Det är en lockande tanke att få höra Loon Song med ett maffigt arrangemang, när den egentligen räcker precis som den är. Det vore galet av Mountain Man att inte utforska de möjligheterna. Spåren på Made the Harbor kan bli precis hur stora som helst. Därför att det fint att höra dem a cappella. Det är som en början på något större.

Animal Tracks är det starkaste spåret på albumet. Det upptäckte även Alex Bleeker & the Freaks som gjorde en version (hej Neil Young och gitarrslingor) på det självbetitlade debutalbumet. Och trots att Animal Tracks är det rikaste och med drivna spåret på Made the Harbor så händer det något när någon gör en version av det. Båda världarna är vackra och Mountain Man gör rätt i att börja så här.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-07-13 00:00 / Uppdaterad: 2010-07-12 17:06

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5651

2 kommentarer

Påtalar att nämnda Alex Bleeker spelar bas i Real Estate (som tyvärr ställt in på Way Out West) för de som inte visste det.

dfjk Oregistrerad 2010-07-14 10:10
 

Jag såg de i London för ett par veckor sedan. De var och sjöng i Union Chapell, det blev en helt underbar kväll, musik som detta går inte att återspegla lika ärligt på skiva, får du chansen att se de live, ta den. Du kommer inte ångra dig!

Henrik Oregistrerad 2010-07-15 11:15
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig